Turiştii români nu se lasă speriaţi de atacurile teroriste din Europa şi merg în continuare în vacanţe în ţările preferate. Germania este pe locul doi în topul preferinţelor turistice ale românilor

DISTRIBUIȚI

Turiştii români nu se lasă speriaţi de atacurile teroriste din Europa şi merg în continuare în vacanţe în ţările preferate. Germania este pe locul doi în topul preferinţelor turistice ale românilor. Chiar dacă în decembrie, un camion a intrat în mulţime la târgul de Crăciun de la Berlin, acolo unde 12 persoane au murit şi alte câteva zeci au fost rănite, turismul în Germania şi-a continuat cursul, iar numărul românilor care i-au vizitat atracţiile a fost în creştere.

Statisticile arată că anul trecut, Germania a înregistrat 880.000 de înnoptări ale turiştilor români şi o creştere de peste zece procente faţă de 2015. Cu o cotă de piaţă de 12%, Germania este pe locul al doilea ca destinaţie din Europa preferată de turiştii români. Asta în ciuda evenimentelor teroriste care n-au ocolit Berlinul.

Dar nu au lăsat deoparte plăcerea de a călători.

Regiunea Bavariei (26,7%), Baden-Wruttemberg (19,4%) şi Hessen (14,7) se numără printre zonele preferate de turiştii români care merg să viziteze Germania.

Cei mai mulţi aleg să călătorească spre Germania cu avionul, asta şi pentru că există în acest moment foarte multe curse către această destinaţie.

Germania poate fi o destinaţie atât ieftină, cât şi foarte scumpă. Depinde de ce anume îţi doreşti şi de cât de mult eşti dispus să cheltui, de la câteva sute de euro la câteva mii de euro. Germania garantează însă pentru calitatea serviciilor pentru care ai plătit.

Turiştii români care merg în Germania preferă sejururile lungi, de peste patru zile, iar bugetul zilnic al acestora este de aproape 64 de euro.