Turiştii daţi dispăruţi, încă de acum două zile, în Masivul Retezat, au fost găsiţi în această după-amiază de un poliţist. Omul legii i-a dus pe turişti la secţia de poliţie din cel mai apropiat oraş

DISTRIBUIȚI

Turiştii daţi dispăruţi, încă de acum două zile, în Masivul Retezat, au fost găsiţi în această după-amiază de un poliţist, în zona barajului Gura Apelor. Omul legii i-a dus pe turişti la secţia de poliţie din cel mai apropiat oraş. De acol cei doi alpinişti au plecat spre casă. Aceştia nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.  În această dimineaţă, echipe mixte de salvatori au plecat în căutarea turiştilor care s-au aventurat, sâmbătă dimineaţă, într-o zonă montană periculoasă. Căutările au fost însă îngreunate de viscolul puternic, dar şi de pericolul de avalanşă.

Turiştii, de 30 şi 40 de ani, au plecat sâmbătă dimineaţă de la cabana în care erau cazaţi pentru a escalada Pereţii Bucurei şi nu s-au mai întors. Colegii lor au încercat să le dea de urmă însă vremea rea i-a făcut să revină la cabană şi să le ceară ajutorul salvamontiştilor. Ieri dimineaţă, jandarmii montani şi salvamontiştii au plecat în căutarea lor, dar viscolul i-a făcut şi ei să renunţe destul de repede.

Din fericire, după ore bune de căutări la limită, cei doi turişti au fost găsiţi de un poliţist, în acestă după-amiză, în zona barajului Gura Apelor.