Trei bombe artizanale au fost detonate lângă autocarul echipei Borussia Dortmund. Un suspect islamist a fost arestat în urma atacului cu bombă din Germania, în urma căruia un fotbalist al echipei a fost rănit

DISTRIBUIȚI

Un suspect islamist a fost arestat în urma atacului cu bombă din Germania, în urma căruia a fost rănit un fotbalist al echipei Borussia Dortmund. El are 25 de ani şi este originar din Irak. Un alt suspect, un cetăţean german în vârstă de 28 de ani, este dat în urmărire. Ambii ar avea legături cu gruparea Stat Islamic şi erau în vizorul autorităţilor. Anchetatorii tratează incidentul drept un „act terorist”.

Trei bombe artizanale au fost detonate în seara zilei de marţi lângă autocarul echipei Borussia Dortmund, care se pregătea să intre pe teren ca să înfrunte adversarii din Monaco. Jucătorul spaniol Marc Barta a fost dus la spital şi operat. El a fost singurul fotbalist rănit.

Un poliţist pe motocicletă care însoţea vehiculul a suferit şi el răni uşoare. Bombele erau ascunse în gardul verde şi au fost detonate de la distanţă. Conform presei germane, scrisoarea găsită la faţa locului începe cu „în numele lui Allah” şi face referire la faptul că Germania foloseşte avioane de luptă Tornado în cadrul coaliţiei internaţionale care luptă împotriva Statului Islamic în Irak şi Siria. Anchetatorii încearcă să stabilească acum veridicitatea acestei scrisori.

Atacul s-a produs la Hoechsten, în apropiere de Dortmund şi la câţiva kilometri depărtare de stadion. Suflul deflagraţiei a spart cauciucurile şi geamurile autocarului plin cu fotbalişti şi oficiali ai clubului. Fanii strânşi deja pe stadionul Signal Iduna Park, cu o capacitate de 80.000 de locuri, au fost rugaţi să rămână pe arenă până la unda verde a autorităţilor. Stadionul a fost evacuat ulterior fără probleme. Lumea fotbalului a deplâns incidentul.

Meciul din UEFA Champions League a fost amânat cu 24 de ore. Forţe suplimentare de ordine au fost mobilizate pentru meciul reprogamat miercuri seara. Fanii ambelor echipe au dat dovadă de solidaritate. Suporterii AS Monaco au scandat pe stadion mesaje de încurajare după ce au auzit de atac, iar susţinătorii echipei Borusia Dortmund s-au oferit să cazeze gratuit în casele lor monegascii care şi-au prelungit şederea la Dortmund, după amânarea meciului.