Trei anchete paralele au fost declanşate în urma tragediei petrecute ieri la Mina Lupeni! Una a inspectorilor ITM, alta a procurorilor şi cea de a treia a celor din ministerul Energiei. Toma Petcu, ministrul de resort, cere ca responsabilii să plătească pentru cele întâmplate

DISTRIBUIȚI

Trei anchete paralele au fost declanşate în urma tragediei petrecute ieri la Mina Lupeni! Una a inspectorilor ITM, alta a procurorilor şi cea de a treia a celor din ministerul Energiei. Toma Petcu, ministrul de resort, cere ca responsabilii să plătească pentru cele întâmplate. A aflat că au fost defecţiuni la stâlpii de susţinere şi acum vrea să ştie de ce nimeni nu a spus că acei stâlpi ar fi trebuit să fie înlocuiţi. Cu atât mai mult cu cât minerii care lucrau direct cu ei ar fi anunţat pericolul care îi pândeşte.

La 24 de ore de la tragedia de la Lupeni, toate organele de anchetă se învârt în zona de foc. Au stat de vorbă cu minerii care au fost în galerie în momentul accidentului şi aşa au aflat ce s-a petrecut acolo de fapt.

Ministrul energiei a anunţat că a discutat cu premierul pentru acordarea de ajutoare de urgenţă victimelor accidentului de la Mina Lupeni.