Traian Băsescu, audiat la Parchetul General, în calitate de martor, într-un dosar în care este acuzat că ar fi retrocedat ilegal 66 de case într-o zi, unei singure persoane. Retrocedările au fost făcute în anul 2003

DISTRIBUIȚI

Mandatul de primar al Capitalei îi dă bătă de cap lui Traian Băsescu! El a fost audiat astăzi la Parchetul General, în calitatede martor, într-un dosar în care este acuzat că ar fi retrocedat ilegal 66 de case într-o zi, unei singure persoane. Retrocedările au fost făcute în anul 2003. Dosarul a fost clasat în urmă cu aproximativ şapte ani, însă a fost redeschis şi vizează fapte de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Traian Băsescu a ajuns la Parchetul General în jurul orei 11.00 însoţit de avocat şi nu a dorit să vorbescă prea mult în faţa camerelor de filmat. El a fost citat de procurori în calitate de martor.

Este vorba despre Nicholas Jordan, un român cu cetăţenie americană. Oamenii care locuiesc cu chirie în imobilele de pe strada Şerban Vodă spun  că le-ar fi primit în chirie, după ce fostul politician Iordache Minciulescu le-ar fi donat statului român, iar pe Nicholas Jordan îl consideră un impostor. În ceea ce priveşte retrocedările, chiriaşii susţin că fostul primar al Bucureştiului, Traian Băsescu, ar fi semnat actele de retrocedare fără a i se face dovada că Jordan era moştenitorul lui Minciulescu.

După aproximativ o oră de audieri, Traian Băsescu a declarat că totul a fost făcut conform legii.

Chiriaşii din imobilele retrocedate au încercat să cumpere casel însă fără succes având în vedere situaţia incertă a proprietăţii clădirilor. Mai multe plângeri au fost depuse la Parchete, atât împotriva lui Traian Băsescu, dar şi a lui Nicholas Jordan. O instanţă din România a decis că Jordan nu a putut să facă dovada identităţii sale.