Tragedie la Circul Globus din Capitală. Un incendiu violent a cuprins adăpostul din Şoseaua Petricani. 11 animale au murit

DISTRIBUIȚI

Tragedie la Circul Globus din Capitală! Un incendiu violent a cuprins adăpostul din Şoseaua Petricani,  în care se aflau animalele. Îngrijitorii au reuşit să se salveze în ultima clipă, însă, din nefericire, mai multe animale au murit în cuşti, din cauza fumului. Pompierii s-au luptat ore bune cu flăcările. Intervenţia lor a fost îngreunată de zăpadă, fiind probleme în identificarea hidranţilor cu apă. Nu mai puţind e 15 autospeciale ale ISU au luat parte la misiune. 11 necuvântătoare, printre care şi doi tigri, porcuşori vietnamezi, pisici şi câini, nu au mai putut fi salvate de pompieri. Au fost chemaţi de urgenţă şi medicii veterinari, care au fost nevoiţi să tranchilizeze animalele speriate de fumul gros, ca să le poată muta într-o altă anexă.  

Incendiu a cuprins 300 de metri pătraţi  la o clădire administrativă dar şi la  adăpostul în care se aflau mai multe animale ale circului Globus. Pentru a limita proporţiile tragediei, pompierii au chemat şi specialist pentru a tranchiliza animalele şi a le muta în siguranţă din cuştile cuprinse de flăcări. Însă medicii veterinari au interzis acest lucru pentru că animalele puteau intra în hipotermie din cauza gerului. Animalele salvate au rămas în curtea adăpostului până ce reprezentanţii circului au început să-i scoată din adăpost.

Reprezentanta circului Globus susţine că acum o parte din  animalele salvate vor ajunge la Grădina Zoologică iar cele care vor apărea în spectacole vor fi mutate din nou la circ.

În afară de cei doi tigri au mai murit şi alte animale care aparţin unei dresoare şi care urmau ca săptămâna viitoare să intre pentru prima dată în spectacol. Acum proprietara lor nici nu poate vorbi de durere.

Autorităţile au deschis o anchetă în acest caz pentru a se stabili din ce motiv a izbucnit acest incendiu. Cu acordul Direcţiei Sanitar Veterinare şi al Gărzii de Mediu, animanele au fost trabnsportate către locuri calde şi… sigure. Primii care au fost scoşi din imobilul afectat au fost tigrii siberieni.