Tragedie aviatică în Pakistan. Un avion cu 48 de oameni la bord s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă. Cine se afla printre pasageri?

DISTRIBUIȚI

Tragedie aviatică în Pakistan unde un avion cu 48 de oameni la bord s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă. Aeronava transporta 5 membri ai echipajului, un inginer de bord şi 42 de pasageri. Printre ei şi un fost star pop pakistanez.

Avionul, un ATR 42 aparţinea companiei  aeriene naţionale pakistaneze, PIA şi efectua un zbor între oraşul Chitral şi capitala Islamabad. După 90 de minute, când mai avea de parcurs aproximativ 70 de kilometri până la destinaţie, turnul de control a pierdut legătura cu echipajul, după care aeronava a dispărut de pe radare. Pentru că zona în care s-a produs tragedia este una foarte greu accesibilă, echipele de salvare au apelat la sprijinul elicopterelor şi al armatei , care a reuşit să recupereze deja 21 de cadavre.

Oficialii companiei de zbor au anunţat că nu există niciun supravieţuitor. La aeroportul din Islamabad s-au adunat rudele celor care s-au aflat la bord , dar şi cei care l-au admirat pe Junaid Jamshed, o personalitate publică în Pakistan. El a cunoscut gloria naţională în anii 90 cu o trupă pop, pentru ca ulterior să înceapă o carieră solo, interpretând cântece religioase. Se pare că artistul la bordul aeronavei împreună cu întreaga sa familie.

Revolta este cu atât mai mare printre pakistanezi cu cât compania aeriană naţională a fost în mod repetat sancţionată pentru nerespectarea standardelor de siguranţă în zbor, iar în ultimii 10 ani a fost implicată într-o serie de incidente aviatice, cel mai grav dintre ele fiind prăbuşirea unui avion în 2006, soldată cu 44 de morţi. O anchetă este în derulare pentru a se stabili care au fost cauzele tragediei de astăzi.