Tot mai mulţi migranţi încearcă să intre ilegal în România pentru a putea ajunge în statele din Spaţiul Schengen. Poliţiştii de Frontieră din Giurgiu au descoperit 11 migranţi ascunşi într-un microbuz încărcat cu mobilă, în timp ce în judeţul Constanţa, Garda de Coastă a depistat 14 cetăţeni irakieni care au intrat ilegal în România cu ajutorul unor călăuze bulgare

DISTRIBUIȚI

Tot mai mulţi migranţi încearcă să intre ilegal în România pentru a putea ajunge în statele din Spaţiul Schengen. Poliţiştii de Frontieră din Giurgiu au descoperit 11 migranţi ascunşi într-un microbuz încărcat cu mobilă, în timp ce în judeţul Constanţa, Garda de Coastă a depistat 14 cetăţeni irakieni care au intrat ilegal în România cu ajutorul unor călăuze bulgare. Acestea urmau să îi transporte până în Germania. Migranţii au fost predaţi autorităţilor din Bulgaria, conform acordului pe care statul român îl are cu vecinii de la Sud de Dunăre.

În urma unui control efectuat asupra unui microbuz încărcat cu mobilă din Grecia, poliţiştii de frontieră din vama Giurgiu au avut parte de o surpriză. În partea din faţă a compartimentului de marfă stăteau ascunşi sub obiectele de mobilier 11 migranţi din Afganistan, Bangladesh şi Pakistan. Printre ei se aflau şi doi minori de 14 şi respectiv 17 ani. Migranţii au declarat că s-au urcat în microbuz lângă Sofia şi intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen. Au fost predaţi autorităţilor bulgare pentru continuarea cercetărilor, în timp ce şoferul microbuzului, un român de 30 de ani şi însoţitorul acestuia, tot român, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetaţi pentru trafic de migranţi.

Tot la graniţa cu Bulgaria, dar în judeţul Constanţa, Garda de Coastă a depistat 14 irakieni care au încercat să intre în România cu ajutorul a cinci călăuze bulgare. Acestea urmau să îi ajute pe migranţi să ajungă până în Germania. Au fost reţinute pentru 24 de ore şi prezentate Tribunalului din Constanţa cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Migranţii vor rămâne pe mâna autorităţilor din Bulgaria şi vor fi cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei.

România a devenit o rută preferată de migranţii care vin din zonele tensionate din Orient şi vor să ajungă în Vestul Europei după ce Ungaria a construit un gard de sârmă ghimpată la graniţa cu Serbia, în încercarea de a opri fluxul de migranţi.