Toate gravidele ar putea beneficia de investigaţii gratuite necesare pentru monitorizarea sarcinii. Asta prevede un proiect de lege, depus la Parlament

DISTRIBUIȚI

Veşti bune pentru viitoarele mămici! Toate gravidele ar putea beneficia de investigaţii gratuite necesare pentru monitorizarea sarcinii. Asta prevede un proiect de lege depus la Parlament de medicul Tudor Ciuhodaru. În prezent, femeile însărcinate ajung să scoată din buzunar şi şase salarii minime pe economie, ca să îşi ştie bebeluşul sănătos. Astfel, legea le va scuti pe gravide de sumele uriaşe şi va încuraja creşterea natalităţii.

Georgiana este însărcinată în 21 de săptămâni. Ca să fie sigură că nu vor apărea complicaţii în timpul sarcinii, iar bebeluşul ei va veni pe lume sănătos, a făcut toate analizele recomandate de medic. Doar până acum a dat aproape 3.000 lei pe toate investigaţiile.

Are gratuitate doar pentru un set minim de analize.

Încă din primul trimestru de sarcină, medicul recomandă o serie de investigaţii pentru femeile însărcinate.

Iar lista continuă şi cu alte analize necesare până în ultimul trimestru de sarcină. În total, viitoare mămică ajunge să scoată din buzunar în decursul sarcinii şi până la 7.000-8.000 de lei. Sunt însă femei care nu îşi permit să dea atâţia bani.

Un proiect de lege al medicului Tudor Ciuhodaru prevede ca toate analizele, investigaţiile şi tratamentele necesare pentru monitorizarea corectă a sarcinii să fie gratuite.

În motivarea proiectului, medicul susţine şi că am ajuns la un minim istoric de doar 195.000 de nou-născuţi anual.

Proiectul a trecut de Comisia de sănătate şi va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, aceasta fiind for decizional.