Toate drumurile din zonele de munte sunt deja acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei, iar asta îi obligă pe şoferi să dea fuga în service-uri pentru a-şi echipa corespunzător maşinile. Legislaţia în vigoare NU condiţionează schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă la o dată calendaristică anume. Starea drumurilor, însă, DA! Şi cum peste tot la munte a nins deja, în service-uri s-au format cozi. Amenzile pentru nerespectarea legii în vigoare se ridică la 2.000 de lei

DISTRIBUIȚI

Toate drumurile din zonele de munte sunt deja acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei, iar asta îi obligă pe şoferi să dea fuga în service-uri pentru a-şi echipa corespunzător  maşinile. Legislaţia în vigoare NU condiţionează schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă la o dată calendaristică anume. Starea drumurilor, însă, DA!  Şi cum peste tot la munte a nins deja, în service-uri s-au format cozi. Amenzile pentru nerespectarea legii în vigoare se ridică la 2.000 de lei.

A nins viscolit în mai multe zone din ţară. Viscolul a troienit zăpada pe şosele, iar traficul a fost îngreunat. Asta, şi pentru că şoferii au fost luaţi prin surprindere şi nu au avut autoturismele echipate corespunzător.

Şoferii au obligaţia de a monta cauciucurile de iarnă numai când se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Aşadar, luând în considerare modul în care se prezintă în acest moment foarte multe drumuri din zonele montane, şoferii ar trebui să meargă cu autoturismele la service-urile auto pentru a-şi înlocui anvelopele de vară.

Astfel de cauciucuri sunt făcute special pentru a face faţă şofatului în condiţiile dificile, specifice iernii. În vulcanizări şi service-uri auto e deja aglomeraţie.

În afară de înlocuirea anvelopelor de vară cu cele specifice antoimului rece, Poliţia Română vine şi cu alte recomandări.

Tot din cauza ninsorii, dar şi a vântului puternic, foarte multe drumuri au fost închise