Tinerii români care se pregătesc să urmeze o facultate iau tot mai mult în calcul varianta studiilor în străinătate. Cred că acolo sunt mai bine pregătiţi şi că au mai multe şanse de angajare după absolvire, cu salarii mai mari decât la noi

DISTRIBUIȚI

Tinerii români care se pregătesc să urmeze o facultate iau tot mai mult în calcul varianta studiilor în străinătate. Cred că acolo sunt mai bine pregătiţi şi că au mai multe şanse de angajare după absolvire, cu salarii mai mari decât la noi. De acest lucru profită universităţile din afară, care şi-au trimis în acest weekend reprezentanţii la Bucureşti pentru a-i ademeni pe viitori studenţi cu ofertele lor. Peste 120 de universităţi şi instituţii de învăţământ din 11 ţări sunt prezente la târgul de facultăţi RIUF, pregătite cu peste 9.000 de programe de studiu.

A fost forfotă mare la târgul de facultăţi. Tinerii au vrut să afle cât mai multe informaţii despre cele mai bune programe de studii din România şi din străinătate. Chiar dacă vremea nu a fost potrivită pentru o plimbare până în centrul oraşului, până la jumătatea zilei peste 5.000 de persoane trecuseră pragul târgului.

Cu o asemena ofertă nici nu e de mirare că tinerii se orientează mai multe spre universităţile din străinătate. Numai Marea Britanie a fost reprezentată de 56 dintre universităţile de stat. Nici alte ţări nu au fost mai prejos.

Mai mult decât atât, tinerii îşi doresc să plece pentru că în opinia lor au mai multe şanse de succes în viaţă dacă termină o facultate în străinătate.

Sunt şi tineri care încă nu au decis ce vor să facă mai departe. Pentru ei a fost amplasat un stand special care îi ajută să se orienteze în funcţie de calităţile şi aptitudinile pe care le au.

Târgul de universităţi va fi deschis şi mâine la Sala Palatului, iar organizatorii se aşteaptă ca la încheiere peste 23.000 de vizitatori să-i fi trecut pragul.