Timişoara va fi Capitală Europeană a Culturii în 2021, însă, până atunci, problema locurilor de parcare trebuie rezolvată. Aşa că, poliţiştii locali s-au gândit la o metodă prin care să afle pe ce străzi sunt maşini părăsite. Oamenii legii au realizat un site unde timişorenii pot să anunţe atunci când văd prin oraş rable abandonate. Treaba pare să meargă ca pe roate

DISTRIBUIȚI

Timişoara va fi Capitală Europeană a Culturii în 2021, însă, până atunci, problema locurilor de parcare trebuie rezolvată. Aşa că, poliţiştii locali s-au gândit la o metodă prin care să afle pe ce străzi sunt maşini părăsite. Oamenii legii au realizat un site unde timişorenii pot să anunţe atunci când văd prin oraş rable abandonate. Treaba pare să meargă ca pe roate. În doar câteva zile, poliţiştii locali au primit zeci de sesizări.

Până acum, cei care voiau să anunţe autorităţile că o maşină abandonată ocupă un loc de parcare erau nevoiţi fie să meargă până la sediul poliţiei locale, fie să sune la un număr de telefon. Pentru că metodele nu s-au bucurat de succes, oamenii legii au înfiinţat un site unde se pot depune sesizări. Timişorenii trebuie să completeze rubricile de pe pagina de internet cu locul unde se găseşte rabla şi numărul de înmatriculare. Datele pot fi însoţite şi de fotografii.

Birocraţia face ca din momentul sesizării şi până când rabla este ridicata de pe stradă, să treacă uneori chiar şi o lună. Dacă maşina este înmatriculată, poliţiştii sunt nevoiţi să îi caute proprietarul şi să îl someze. Dacă nici atunci, maşina nu este mutată de pe locul de parcare, poliţiştii locali pot da ordinul de ridicare.

În cazul în care proprietarul vrea să îşi recupereze ulterior maşina, va scoate din buzunar câteva mii de lei.