Tânărul craiovean acuzat de propagandă jihadistă şi pregătirea unui atac terorist a fost condamnat definitiv de magistraţii de la Curtea Supremă, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare

DISTRIBUIȚI

Tânărul craiovean acuzat de propagandă jihadistă şi pregătirea unui atac terorist a fost condamnat definitiv de magistraţii de la Curtea Supremă, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.  Săltat de anchetatori şi reţinut pentru prima dată în 2015, Luigi Boicea a fost pus sub control judiciar şi i s-a interzis să folosească internetul. Un an mai târziu a fost arestat pentru că a continuat să acceseze site-uri de propagandă ISIS. Era pregătit să devină martir pentru gruparea Stat Islamic, iar persoanele cu care a stat în arest s-au plâns că tânărul a încercat să le îndoctrineze.

La vârsta de 17 ani, Luigi Boicea s-a convertit la islam după ce a început să frecventeze o moschee din Craiova. Devenit simpatizant ISIS, ţi-a împărtăşit pe internet convingerile şi a cerut ajutor financiar pentru a pune la cale un atentat terorist.

A fost săltat de procurorii DIICOT pentru prima dată în anul 2015. Ancetatorii îl acuzau atunci de propagandă jihadistă. Au cerut să fie supus unei expertize psihiatrice pentru a stabili dacă are discernământ şi poate fi judecat ca adult.

În perioada petrecută în arest, mai multe persoane s-au plâns că Luigi Boicea încearcă să le îndoctrineze. Curtea de Apel din Craiova l-a condamnat în luna mai 2017 la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, după ce acesta şi-a recunoscut faptele pentru care a fost trimis în faţa instanţei. Decizia de atunci nu a fost însă definitivă şi a fost atacată de adolescentul cu aspiraţii de terorist martir la Curtea Supremă. Magistraţii de la Bucureşti l-au găsit vinovat de propagandă jihadistă şi pregătirea unui atac terorist, astfel că au menţinut decizia judecătorilor craioveni. Din cei trei ani şi patru luni de condamnare i se vor scădea zilele petrcute în arest preventiv.