Tânărul care a ucis nouă persoane într-o biserică a primit pedeapsa capitală. Juriul a votat în unanimitate ca Dylann Roof să fie condamnat la moarte

DISTRIBUIȚI

Tânărul care a ucis în 2015 nouă persoane într-o biserică a primit pedeapsa capitală. Juriul a votat în unanimitate ca Dylann Roof, un extremist de dreapta, să fie condamnat la moarte.

Dylann Roof a primit sentinţa juriului care a deliberat doar trei ore. Statul american Carolina de Sud, acolo unde a avut loc masacrul de la biserica din Charleston, are pedeapsa capitală. „Am simţit că trebuie să fac asta  şi simt în continuare acest lucru”, a declarat tânărul în faţa juraţilor. Fără niciun pic de remuşcare pentru faptele sale, Roof nu i-a rugat pe membrii juriului să îi cruţe viaţa, adăugând: „nu ştiu de ce ar fi mai bine aşa”. Rudele victimelor au vorbit după citirea sentinţei despre cum au fost afectate de crimele lui Roof.

Dylan Roof a mărturisit poliţiei, după atac, faptul că  a dorit să înceapă un război între rase. El a fost fotografiat alături de drapelul Statelor Confederate. Acest caz a şocat opinia publică din Statele Unite şi a iscat o discuţie despre problemele rasiale din ţară, despre grupările care cred în supremaţia rasei albe şi despre steagul Confederat, considerat un simbol al acestor mişcări de extremă dreapta. Drapelul a fost ulterior scos de pe clădirea parlamentului din Carolina de Sud, acolo unde a stat în ultimii 50 de ani.