Sute de persoane în frunte cu Ministrul Sănătăţii au mers astăzi la Centrul de Transfuzii din Bucureşti pentru a dona sânge. Au răspuns astfel îndemnului lansat de Vlad Voiculescu de Ziua Naţională

DISTRIBUIȚI

Sute de persoane în frunte cu Ministrul Sănătăţii au mers astăzi la Centrul de Transfuzii din Bucureşti pentru a dona sânge. Au răspuns astfel îndemnului lansat de Vlad Voiculescu de ziua naţională pentru a da o mână de ajutor miilor de pacienţi din spitale, aflaţi în mare nevoie. De obicei, cei mai mulţi care ajung să doneze sânge sunt rude sau apropiaţi de ai bolnavilor.

Foarte mulţi oameni simpli au răspuns apelului lansat de ministrul Sănătăţii şi au mers în această dimineaţă să doneze azi sânge, fără să le pese că procedurile durează chiar şi zeci de minute. David a venit penrtu prima dată la Centrul de Transfuzii după ce a aflat că grupa sa de sânge este foarte rară şi că ar putea salva vieţi.

Oamenii vin din ce în ce mai mulţi pentru că nu mai merge doar să ne gândim că alţii donează şi nu este nevoie.

La rândul lui, ministrul Vlad Voiculescu a ajuns cu zâmbetul pe buze la Centrul de Transfuzii din Bucureşti, conştient că prin gestul lui o persoană va avea o şansă în plus la viaţă.

După ce a urmat toţi paşii, Ministrul Sănătăţii a mers să doneze sânge.

Vlad Voiculescu a anunţat că doreşte contruirea unui Centru nou de Transfuzii pentru că imobilul actual poate fi afectat de cutremur.

Lipsa sângelui afectează foarte mult sistemul medical şi operaţiile programate pacienţilor în spitale suferă modificări din cauza acestui deficit.