Sute de patrupede din rase considerate periculoase sunt torturate şi apoi aruncate în ring, într-o luptă pe viaţă şi pe moarte. Pentru acest spectacol macabru oamenii plătesc chiar şi zeci de mii de euro

DISTRIBUIȚI

Astăzi vă prezentăm o lume în care sadismul, răutatea şi lăcomia omului dictează. Aceste caracteristici sunt practic paşaportul de intrare în industria luptelor ilegale de câini. Sute de patrupede din rase considerate periculoase sunt torturate şi apoi aruncate în ring într-o luptă pe viaţă şi pe moarte. Pentru acest spectacol macabru oamenii plătesc chiar şi zeci de mii de euro. Luptele între animale sunt interzise de lege. Dar, organizate în mare taină, reuşesc să fenteze autorităţile.

La astfel de chinuri terifiante sunt supuşi sute de câini, în fiecare zi, în toată ţara. Sunt antrenaţi să se bată între ei… până la moarte. Cei ce înving o dată, de două ori, de trei ori… devin campioni în bătaie şi, în acelaşi timp, devin valoroşi. În această lume, pariurile se pun pe bani grei… pe mii de euro sau chiar pe zeci de mii. De asemenea, puii care provin din câini buni la bătaie valorează chiar şi opt mii de euro.

În opinia lui Cezar Osiceanu, preşedintele Clubului Naţional de Câini Ciobăneşti Româneşti, această lume a luptelor ilegale de câini este sinonimă cu interesul, crima şi banii.

Antrenamentele câinilor de luptă sunt de fapt o tortură.

Prin astfel de suferinţe a trecut şi această femelă din rasa Tosa Inu, pe nume Sia. Până acum doi ani şi jumătate era antrenată de mai mulţi indivizi de etnie romă să omoare alţi câini. Luptele se organizau undeva în judeţul Giugiu. Sia era considerată o luptătoare de top, până într-o zi când un alt patruped a desfigurat-o. Atunci, organizatorii de lupte s-au descotorist imediat de ea şi au vândut-o. A ajuns într-un adăpost de stat, iar în cele din urmă a fost adoptată de Ştefania.

La început, Ştefaniei i-a fost foarte greu să o controleze pe Sia. Devenea agresivă ori de câte ori vedea un alt animal. Acum, s-a obişnuit cu celelalte necuvântătoare. Trăieşte alături de un alt câine, dar şi de două pisici. Mai mult, până acum ceva timp, a făcut terapie cu doi micuţi bolnavi de autism.

Câinii care sunt puşi să lupte fac parte în special din rasele: pitbull, rottweiller, cane corso, tosa inu, dog argentinian, ciobănesc caucazian sau amstaff. Sunt rase considerate periculoase. Potrivit legii în vigoare, organizarea de lupte între animale sau cu animale constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. Însă, legea este pusă în aplicare de mult prea puţine ori. Nicio persoană nu a fost condamnată pentru că a organizat lupte cu câini.

Organizaţiile de protecţie a animalelor primesc des sesizări cu privire la animale chinuite puse să se omoare între ele.

În această mafie a luptelor ilegale de câini sunt implicaţi foarte mulţi oameni: crescători de câini, deţinători, organizatori de lupte, dresori, medici veterinari şi chiar autorităţi. Cei care deţin câini consideraţi periculoşi trebuie să-i declare la poliţie şi, de asemenea, să-i înregistreze la Asociaţia Chinilogică Română, preşedinte al cărei proprietar….

Traficul cu animalele de luptă se face în special pe internet. Spre exemplu, în urmă cu câteva luni, acest băiat căuta pe Facebook oameni care vând câini de luptă.

Este timpul ca cei care maltratează animalele să fie pedepsiţi. Este timpul să le cerem autorităţilor să adopte o lege mai aspră. Intră pe focusprimatv.ro şi semnează petiţia prin care cerem adoptarea legii care prevede închisoare de până la 7 ani pentru cei care torturează necuvântătoarele, dar şi o poliţie a animalelor funcţională.