Sute de oameni au participat la un priveghi în memoria victimelor incendiului din Oakland. Ultimul bilanţ arată că cel puţin 36 de oameni au pierit în tragedie

DISTRIBUIȚI

Sute de oameni au participat la un priveghi în memoria victimelor incendiului din Oakland. Ultimul bilanţ arată că cel puţin 36 de oameni au pierit în tragedie. Autorităţile anunţă că nu exclud posibilitatea ca eventualii vinovaţi să fie acuzaţi de omor din culpă sau chiar de crimă.

Această comunitate din Oakland, în statul american California, suferă. Mulţi dintre cei veniţi la priveghiul de la biserică şi-au pierdut rude sau prieteni în devastatorul incendiu de vineri.

Flăcările au ars din temelii un depozit transformat într-un colectiv artistic unde se ţineau petreceri, concerte şi unde existau ateliere. Locul era cunoscut drept Ghost Ship – Vasul Fantomă.

Derick Ion, cel care plătea chiria şi care administra clădirea, s-ar putea număra printre cei acuzaţi, alături de partenera sa.

Deşi clădirea, construită improvizat, nu avea autorizaţie de funcţionare şi nici sisteme de stingere a incendiilor, aici erau cazate temporar diverse persoane. În momentul dezastrului, înăuntru se aflau între 50 şi 100 de oameni care se distrau la o petrecere cu muzică electronică.