Sute de familii din judeţul Galaţi stau în beznă de două săptămâni. Casele şi fermele din 50 de localităţi gălăţene au rămas în întuneric de la ultimul viscol care a rupt sute de stâlpi de tensiune

DISTRIBUIȚI

Sute de familii din judeţul Galaţi stau în beznă de două săptămâni. Casele şi fermele din 50 de localităţi gălăţene au rămas în întuneric de la ultimul viscol care a rupt sute de stâlpi de tensiune. Echipele de la Electrica nu au reuşit nici până acum să ridice toţi stâlpii doborâţi de furtună, iar oamenii privesc neputincioşi cum li se strică mâncarea în frigidere.

Nea Ghiţă are 82 de ani şi sta în bezna de doua săptămâni. Tot de atunci aşteaptă o minune. I s-au stricat până şi medicamentele prescrise de medic care trebuiau ţinute în frigider.

Câţiva kilometri mai la deal locuieşte Savu Şuvăilă. Nici pe acolo nu a trecut nicio echipă de la Electrica. Copiii bărbatului îşi fac lecţiile la lumina lumânării, iar carnea de la Crăciun stă să se strice, deşi o ţine în cea mai rece cameră din casă.

Primarul din comună este supărat că nu poate să îi ajute pe localnici.

Reprezentanţii prefecturii au tras şi ei un semnal de alarmă.

Cei de la Electrica Galaţi spun că echipele fac toate eforturile ca să remedieze problemele.

COMUNICAT DE PRESĂ, SDEE Galaţi

Din totalul de 85.000 de consumatori afectaţi iniţial, pe 4 mai 2017, la ora 15.00 mai erau aproximativ 750 de abonaţi nealimentaţi, dispersaţi în mai multe localităţi, motivat de asigurarea condiţiilor de lucru a echipelor de intervenţii şi reparaţii care lucrează în instalaţii.

Viscolul care a lovit judeţul Galaţi a pus la pământ aproximativ 500 de stâlpi de înaltă tensiune