Sute de animale sunt zilnic supuse durerii extreme, însă aleşii neamului nu iau nicio măsură. O lege mai aspră ar pedepsi făptaşii. E timpul să spui STOP Indiferenţei! Fii tu schimbarea

DISTRIBUIȚI

În majoritatea statelor, cu precădere în cele din Uniunea Europeană şi din America, există protecţie din partea autorităţilor la toate nivelurile. Nu contează că vorbim de copii, tineri, bătrâni sau animale. Excepţie de la această regulă face România. O ţară în care copiii merg flămânzi la culcare, iar necuvântătoarele sunt maltratate din… distracţie. Sute de animale sunt zilnic supuse durerii extreme. O lege mai aspră ar pedepsi făptaşii şi totodată ne-ar proteja şi pe noi, cei care NU apelăm, indiferent de situaţie, la sadism. Pasul principal trebuie făcut, însă, de aleşii neamului, care momentan, însă, doar se declară intrigaţi de cazurile cruzime asupra animalelor.

Cai neglijaţi sau bătuţi până la moarte, câini împuşcaţi, aruncaţi de la etaj, loviţi în cap, tăiaţi cu sabia sau pisici înfometate. Astfel de cazuri strigătoare la cer au loc în România în fiecare zi.

Articolul 25 din legea 205/2014 spune că uciderea, rănirea sau schingiuirea animalelor se sancţionează cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă. Însă, de cele mai multe ori, cei vinovaţi sunt sancţionaţi cu o simplă amendă. Din acest motiv, iubitorii de animale, cu ajutorul fostului parlamentar Haralambie Vochiţoiu, au propus modificarea legii cu următorul articol: rănirea, schingiure sau uciderea animalelor cu intenţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Modificarea propusă a fost adoptată de senatori, iar în perioada următoare va ajunge în plenul Camerei Deputaţilor pentru votul final

Am mers şi noi în Parlament şi le-am arătat aleşilor câteva imagini cu animale ce au trecut prin chinuri teribile. Cei mai mulţi dintre ei s-au declarat… oripilaţi.

Unii au fost atât de şocaţi sau… de neinteresaţi încât au refuzat să se uite.

Alţii ne-au răspuns… în afara subiectului.

Mai grav este că problemele legislative nu se opresc doar la pedepsele prea blânde. Actuala lege a protecţiei animalelor mai prevede şi condiţii aberante pentru confiscarea unui animal maltratat. Mai exact, spune că trebuie să se constate că a fost UCIS de DOUĂ ori!

Cât despre poliţia animalelor din ţara noastră… teoretic, în fiecare judeţ, există o persoană responsabilă cu bunăstarea necuvântătoarelor din zonă. Practic, dacă apelăm aşa-zisa poliţie a animalelor, la faţa locului se deplasează un medic veterinar.

În baza unei legi redactată parcă cu ochii închişi şi sub umbra unei poliţii a animalelor funcţională numai pe hârtie… oamenii ce chinuie animalele în cele mai cumplite moduri posibile se plimbă liberi pe străzi, fără nicio remuşcare.

Peste ocean spre exemplu Poliţia Animalelor este formată din detectivi, poliţişti şi procurori. Numai în Los Angeles, într-un singur an, au fost investigate 290 de cazuri de cruzime asupra animalelor, au fost date 7 mandate de percheziţii şi au fost făcute 51 de arestări. Organisme similare există şi în Norvegia, Olanda sau Anglia, ţări în care, în decurs de câţiva ani, pentru acte de violenţă faţă de animale, s-au dat 31 de condamnări, dintre care numai 14 cu suspendare.

Este timpul ca şi România să intre în rândul ţărilor care respectă viaţa. Intră pe focusprimatv.ro şi semnează petiţia prin care cerem pedepse mai mari pentru cei care maltratează animalele şi înfiinţarea cu adevărat a unei poliţii a animalelor. E timpul să spui STOP Indiferenţei! Fii tu schimbarea!