Surpriză de proporţii pentru Liviu Dragnea. Moţiunea prin care vrea să îl dea jos de pe fotoliul de premier pe Sorin Grindeanu nu a primit până în acest moment toate semnăturile necesare

DISTRIBUIȚI

Surpriză de proporţii pentru Liviu Dragnea. Moţiunea prin care vrea să îl dea jos de pe fotoliul de premier pe Sorin Grindeanu nu a primit până în acest moment toate semnăturile necesare. Decizia ar putea sta în mâinile a 11 parlamentari din coaliţia de guvernare, care trebuie să se decidă până miercuri ce tabără din PSD vor susţine.

Cu doar câteva minute ca moţiunea de cenzură împotriva sa să fie citită în plen, Sorin Grindeanu a demis toţi secretarii de stat din Ministerul Dezvoltării condus de Sevil Shhaideh, pentru ca aceasta să nu mai poată semna niciun fel de document.

Tot înainte de citirea moţiunii, noul secretar general al Guvernului, Victor Ponta, i-a dat câteva sfaturi, deloc prieteneşti, lui Liviu Dragnea.

Cuvinte mai blânde nu a avut nici liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, cel care a citit moţiunea în plen, însă, de această dată, cuvintele grele s-au îndreptat către tabăra Grindeanu-Ponta.

Moţiunea a fost semnată de 222 de parlamentari PSD şi ALDE, însă şeful social-democraţilor, Liviu Dragnea, spune că nu a vrut să le strice planurile de weekend celor care nu au dat cu subsemnatul pe document.

Pentru a putea fi adoptată, moţiunea de cenzură are nevoie de încă 11 semnături. Restul parlamentarilor PSD-ALDE mai au timp până miercuri să se gândească dacă vor susţine tabăra lui Liviu Dragnea sau tandemul Grindeanu-Ponta.