Sunt responsabili, curajoşi, prietenoşi şi aproape că nu le este frică de nimic. Vorbim despre copiii care cresc în compania câinilor de talie medie sau mare

DISTRIBUIȚI

Sunt responsabili, curajoşi, prietenoşi şi aproape că nu le este frică de nimic. Se simt apăraţi. Vorbim despre copiii care cresc în compania câinilor de talie medie sau mare. Pe lângă faptul că le oferă iubire necondiţonată, câinii pot avea o mare influenţă şi asupra sănătăţii copiilor noştri. Spre exemplu, cei mici care au în preajmă un patruped în primul lor an de viaţă au cu 31% mai puţine infecţii respiratorii faţă de cei care sunt feriţi de contactul cu animalele. Aflaţi mai multe în rubrica „Prieteni fără grai”.

Pe Livia Graur o cunoaşteţi. Vă aduce în fiecre zi cele mai importante ştiri. Mulţi nu ştiu însă că este o mare iubitoare de animale şi că i-a transmis acest sentiment şi fiicei sale, Renata.

Acum, Renata are 3 ani şi jumătate, iar Ronnie unsprezece. Fetiţa le spune tuturor oamenilor pe care îi întâlneşte că Ronnie este fratele ei.

Ronnie este un patruped din rasa Dog Argentinian. Aceşti câini sunt curajoşi, loiali, suspicioşi în prezenţa străinilor, iar când este cazul îşi apără stăpânul până la sacrificiu. În general, rasa Dog Argentinian este consideraă? una periculoasă, dar Liviei nu îi este deloc teamă să-şi crească fetiţa lângă Ronnie.

Un alt câine din rasa Dog Aregentinian, o altă sursă de dragoste necondiţionată. Ares şi Darius îşi petrec timpul împreună de aproape şase ani.

Puştiul, în vârstă de zece ani, stă departe de Ares numai atunci când este la şcoală. În rest, cei doi sunt de nedespărţit.

Este important să ştiţi că un câine din rasa Dog Argentinian este predispus la boli de piele. Este alergic la multe alimente, iar între?inerea lui nu este tocmai uşoară. Are nevoie de o alimentaţie corespunzătoare şi de calitate în fiecare zi.

David are cincisprezece ani. Atunci când s-a născut, părinţii lui aveau un câine din rasa pitbull, pe nume Şean. Când patrupedul a murit, David avea doisprezece ani. A fost extrem de dureroasă despărţirea de Şean. În cele din urmă, băiatul a reuţit să-şi învingă suferinţa lângă Royce, pe care îl are alături de un an.

Cu ajutorul tatăui său, care este dresor canin, David are un câine ascultător şi prietenos cu toată lumea. La fel ca cei din rasa Dog Argentinian, şi câinii pitbull sunt consideraţi agresivi. Dar David, care a fost crescut de Şean, aşa cum el însuşi poveşteşte, spune că aceste animale pot deveni agresive numai atunci când simt că cel pe care îl iubesc cel mai mult este în pericol.

În preajma animalelor, oamenii învaţă şi să preţuiască orice formă de viaţă.