Sunt probleme mari pe Dunăre din cauza sloiurilor de gheaţă. Pe anumite porţiuni, luciul de apă e îngheţat aproape total, iar cel mai mare pericol este acela că circulaţia navelor poate să se blocheze

DISTRIBUIȚI

Sunt probleme mari pe Dunare din cauza sloiurilor de gheaţă. Pe anumite porţiuni luciul de apă e îngheţat aproape total, iar cel mai mare pericol este acela că circulaţia navelor poate să se blocheze. Din acest motiv, în jurul prânzului, cel mai mare spărgător de gheaţă al României, Perseus, a plecat în misiune de patrulare pe fluviu. Probleme sunt şi la Constanţa, unde a-ngheţat marea în portul turistic Tomis. Ţurţurii acoperă stabilopozii şi balustradele, iar localnicii vin să vadă minunile de gheaţă cu ochii lor. Alţii, în schimb, sapă sub zăpadă ca să dezgroape sticlele cu aghiasmă rămase de la Bobotează. 

Alarma a fost data in aceasta dimineata da catre autoritatile brailene.

Bucatile de gheata sunt tot mai mari si plutesc amenintator.

Erau cativa localnici care ar fi vrut sa ajunga acasa, insa bacul nu trece decat pentru cazuri de urgenta.

In aceste conditii s-a intrunit comandamentul de urgenta la Administatia Fluviala a Dunarii de Jos.

De altfel si comandantul spargatorului spune ca gheata e mai mare ca in 2012, atunci cand Dunarea a fost blocata zile in sir din cauza ghetii.

La Tulcea, în schimb, Nava Republica, o navă de o valoare inestimabila a fost lăsata intre sloiuri.

Totuşi, îngrijorător este că în cazul unor sloiuri mai mari, nava se poate scufunda. Acum, aceasta se află în patrimoniul primăriei. 

Iar la mare a fost atât de frig încât la mal, apa a îngheţat. Ultima oară s-a întâmplat acum 5 ani.

A nins abundent în ultimele zile la Constanţa, iar din cauza furtunii de zapadă slujba şi procesiunea de bobotează de la malul mării au fost anulate. În aceste condiţii toate sticlele cu agheasmă care fuseseră pregătite de Arhiepiscopie au fost abandonate în portul tomis. Astăzi au fost găsite de trecători.

La noapte la Constanta sunt anunţate -14 grade Celsius, ceea ce înseamnă că marea ar putea îngheţa şi mai tare.