Stau cu orele în magazine, probează, se hotărăsc cu greu şi apoi se răzgândesc cu uşurinţă. Ar vrea… o pereche de pantofi, o geantă nouă ori o rochie veselă de vară şi poate… de ce nu, o altă pereche de sandale. Căci, vorba aceea, o femeie nu are niciodată destule perechi de încălţăminte acasă. În timp ce lor le crează plăcere, bărbaţii care le însoţesc învaţă să-şi dezvolte răbdarea, capitulând, de cele mai multe ori, pe culoarele mall-urilor, privind lung la ceas

DISTRIBUIȚI

Stau cu orele în magazine, probează, se hotărăsc cu greu şi apoi se răzgândesc cu uşurinţă. Ar vrea… o pereche de pantofi, o geantă nouă ori o rochie veselă de vară şi poate… de ce nu, o altă pereche de sandale. Căci, vorba aceea, o femeie nu are niciodată destule perechi de încălţăminte acasă. În timp ce lor le crează plăcere, bărbaţii care le însoţesc învaţă să-şi dezvolte răbdarea, capitulând, de cele mai multe ori, pe culoarele mall-urilor, privind lung la ceas. Pe de altă parte, shoppingul este o terapie eficientă pentru femeile care trec printr-o stare emoţională negativă. Specialiştii vin şi confirmă, ba mai mult le-ndeamnă pe femei să iasă la o şedinţă de terapie prin shopping dacă sunt triste. Este cea mai la îndemână formă de a-şi schimba starea de spirit. Atenţie, există şi cealaltă extremă: dependenţa de cumpărături.

Copilăroase, indecise, dar fericite. Cam aşa arată orice femeie surprinsă la cumpărături. Se pierde printre rafturi, caută mult, chiar dacă uneori nici ea nu ştiu bine ce anume vrea să găsească. Şi aşa se întâmplă cu fiecare magazin în care intră. Găseşte ceva, îi place, cumpără şi spune gata, este de ajuns. Însă, acela este doar începutul. Să… nu scăpăm din tabloul complet, această imagine…

Şi iată de ce… este mai bine ca femeile să aibă titualul lor de cumpărături, singure. Epuizaţi şi la capătul răbdării, iubiţii, soţii, rămân pe o durată… nedeterminată, undeva, pe o bancă, aşteptând…Poate nu cumpără de fiecare dată, deşi… puţin probabil…. însă femeile ajung în magazine de îndată ce au o zi liberă. Bianca recunoaşte, adoră să meargă la cumpărături. Analizează, îşi crează ţinute şi nu trece niciodată pe lângă raioanele cu încălţăminte fără să se oprească.. la sandale… ba nu, la pantofi… de fapt, la amândouă.

Nu uitaţi totuşi de o mică disciplină financiară… în felul acesta şedinţele de terapie prin cumpărături pot fi mai dese şi fără bătăi de cap.