Statul român continuă să uimească prin legile strâmbe pe care le are! De data aceasta, o tânără din Suceava a căzut victimă din două motive: pe de o parte gradul de handicap la care a fost încadrată boala ei este greşit, iar asta înseamnă că primeşte mai puţini bani de la stat. Pe de altă parte, fata a rămas şi fără pensie, după ce a încasat câteva sute de lei, din vânzarea unui volum de poezii pe care l-a publicat anul trecut

DISTRIBUIȚI

Statul român continuă să uimească prin legile strâmbe pe care le are! De data aceasta, o tânără din Suceava a căzut victimă din două motive: pe de o parte gradul de handicap la care a fost încadrată boala ei este greşit, iar asta înseamnă că primeşte mai puţini bani de la stat. Pe de altă parte, fata a rămas şi fără pensie, după ce a încasat câteva sute de lei, din vânzarea unui volum de poezii pe care l-a publicat anul trecut.

Laura Florescu, adică Marcica Belearta Mononoke aşa cum e cunoscută pe Facebook, suferă de scleroză multiplă- adică acea deteriorare continuă a organismului, care macină din interior şi prăbuşeşte exteriorul, ireversibil. Din anul 2014, de când a fost diagnosticată, a fost încadrată la un handicap de grad 3, pe motiv că boala… ar putea fi tratată şi vindecată. Numai că medicii spun că nu e. Chiar şi aşa, tânăra n-are cu cine să se mai lupte şi nici energia necesară să o facă. Aşa că se mulţumeşte cu cei 39 de lei pe care îi primeşte lunar, de la stat, ca ajutor de handicap plus o pensie de 520 de lei.

Laura nu poate să lucreze, pentru că boala nu îi permite, aşa că timpul şi-l omoară scriind poezii. O editură i-a publicat anul trecut un volum, crezând că fata va strânge astfel bani, ca să poată trăi. Numai că a câştigat doar 260 de lei, pe care i-a primit în cont, în luna iunie! Şi, pentru că a avut profit, statul a decis să îi suspende pensia pe o durată de trei ani şi a obligat-o să dea înapoi banii de pe luna în care a avut un alt câştig.

Până la această oră nici un reprezentant al Casei Judeţene de Pensii Suceava nu a putut fi contactat. Ministerul Muncii susţine însă că legea prevede şi pierderea temporară a capacităţii de muncă.

Un raport al verificărilor făcute de Ministerul Muncii va fi publicat la începutul săptămânii.