Statuia Impăratului Traian din faţa Muzeului de Istorie din Capitală a fost vandalizată. Coada lupoaicei pe care Traian o ţine în braţe a fost ruptă şi furată

DISTRIBUIȚI

Statuia Impăratului Traian din faţa Muzeului de Istorie din Capitală a fost vandalizată. Coada lupoaicei pe care Traian o ţine în braţe a fost ruptă şi furată. Autorităţile au găsit deja elementul furat şi vor reface de urgenţă statuia. Cu toate că este un punct de atracţie pentru foarte mulţi turişti care îşi fac selfie-uri în faţa lui, monumentul a fost încă de la inaugurare ţinta mai multor ironii pe internet. Anul trecut, statuia a fost îmbrăcată şi accesorizată cu o poşetă.

Acum însă, lupoaica din braţele lui Traian a rămas fără coadă, după ce statuia a fost vandalizată. Oamenii care au trecut prin zonă au observat imediat că cineva i-a rupt coada lupoaicei.

Inclusiv turiştii au observat că e ceva în neregulă la statuie.

Tot oamenii au găsit şi câteva variante de răspuns la întrebarea: De ce ar rupe cineva coada lupoaicei?

Bucata de bronz a fost găsită de un poliţist şi predată jandarmului care păzeşte muzeul. De aici, coada a ajuns la primăria capitalei, care a anunţat că a dispus demararea de urgenţă a operaţiunii de reparare a lucrării de artă.

raspuns primărie:

După recuperarea elementului artistic, Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic a iniţiat în regim de urgenţă procedurile de reîntregire a monumentului de for public contactând o firmă de specialitate care să execute operaţiile de lipire, cizelare şi patinare a monumentului. Aceste lucrări se vor executa în regim de urgenţă pentru readucerea monumentului în circuitul turistic al Municipiului Bucureşti.

Statuia nu este pentru prima dată ţinta ironiilor. Încă de la inaugurare, aceasta a fost subiect de glume.