Staţiunea Mamaia s-a transformat astăzi în capitala europeană a sportului. Peste 800 de oameni au luat startul la Maratonul Nisipului, cea mai mare competiţie de acest gen din Europa. Întrecerea s-a desfăşurat pe patru probe: 42 de km, 21 şi 10 şi un cros numit „Family Run” de aproximativ 1km

DISTRIBUIȚI

MARATONUL NISIPULUI

Staţiunea Mamaia s-a transformat astăzi în capitala europeană a sportului. Peste 800 de oameni au luat startul la Maratonul Nisipului, cea mai mare competiţie de acest gen din Europa. Întrecerea s-a desfăşurat pe patru probe: 42 de km, 21 şi 10 şi un cros numit „Family Run” de aproximativ 1km. La final, câştigătorii au primit din partea organizatorilor premii în bani şi echipamente sportive.

A fost a patra ediţie a Maratonului Nisipului, o competiţie despre care organizatorii spun că este o premieră continentală. Şi asta pentru că întrecerea de anduranţă s-a  desfăşurat integral pe nisip. Peste 800 de atleţi din 8 ţări s-au înscris la start.

Printre alergatori l-am întâlnit şi pe Ministrul Mediului din Republica Moldova.

Chiar dacă distanţa parcursă nu a fost foarte mare, gradul de dificultate a fost unul ridicat. Este mult mai dificil şi uneori chiar periculos să alergi pe nisip. Au recunoscut-o şi câştigătorii probei.

Premiile au fost în valoare totală de 26 de mii de lei.