SRI recuretează angajaţi la un târg de joburi din Capitală. Serviciul caută oameni pentru domeniile informaţii-operaţiuni, antiterorism, juridic, limbi străine şi IT

DISTRIBUIȚI

„Suntem un serviciu secret, nu secretos şi căutăm români talentaţi, care pot realiza ceva în ţara lor” – asta susţin reprezentanţii SRI care astăzi au fost prezenţi, în premieră, la un târg de joburi din Capitală, în încercarea de a recruta viitori angajaţi. Serviciul caută oameni pentru domeniile informaţii-operaţiuni, antiterorism, juridic, limbi străine şi IT. Doritori s-au arătat cu sutele. Unii dintre ei au venit chiar de la prima oră pentru a fi sigur că apucă să îşi lase CV-ul.

A fost mesajul de introducere ales de majoritatea celor care astăzi, cu un CV în mână, au mers la Sala Palatului din Capitală pentru a încerca să îi convingă pe reprezentanţii Serviciului Român de Informaţii că sunt oamenii potriviţi pentru posturile instituţiei. În premieră, SRI a ales să caute viitori angajaţi la unul dintre cele mai mari târguri de profil. Vestea că poţi intra uşor în contact cu un recruter al serviciului s-a răspândit repede iar aspiranţi au venit cu sutele, unii dintre ei chiar cu ore înainte de deschidere.

Joburile oferite în cadrul târgului sunt în domeniile analiză de intelligence, IT&C, limbi străine, psihologie, juridic, antiterorism şi informaţii-operaţiuni.

Alexandra are 22 de ani şi a venit din provincie pentru a putea depune un CV. Este absolventă a Academiei de Studii Economice şi spune că s-ar încadra pentru un post la serviciului secret.

Cătălin, în vârstă de 24 de ani din Capitală, spune că ar putea ajuta SRI pe partea de social media, el fiind absolvent de marketing.

Printre candidaţi au fost şi unii trecuţi de prima tinereţe. Spre exemplu, Antoneta -o profesoară de rusă şi franceză, în vârstă de 70 de ani.

Oficialii SRI susţin că nu există un număr strict de joburi disponibile, ci depinde de calitatea celor care îşi depun CV-urile. Care este însă profilul candidatului?!

Târgul de joburi are porţile deschise şi sâmbătă, în acelaşi interval orar, 10-17.00. Pe lângă SRI, alte circa 100 de companii oferă 5.000 de locuri de muncă.