Sport extrem în gara din Galaţi. Nu este vorba despre o competiţie, ci de chinul fiecărui călător care a încercat să urce sau să coboare din tren

DISTRIBUIȚI

Sport extrem în gara din Galaţi. Nu este vorba despre o competiţie, ci de chinul fiecărui călător care a încercat să urce sau să coboare din tren. Asta pentru că diferenţa de înălţime dintre podeaua vagonului şi peron este de jumătate de metru. Un angajat al gării a încurcat liniile de cale ferată şi a permis gararea unei garnituri la peronul greşit. Reprezentanţii CFR spun că incidentul este unul izolat, însă oamenii care fac naveta zilnic susţin că peronul este mult prea înalt pentru orice tren care opreşte acolo.

Aventura călătorilor aflaţi în trenul care circulă pe ruta Galaţi – Mărăşeşti a început imediat ce garnitura a ajuns în gară. Când au încercat să coboare din tren, nu mare le-a fost mirarea când şi-au dat seama că de fapt trebuie să…urce. Asta pentru că diferenţa de nivel dintre peron şi podeaua vagoanelor este de mai bine de jumătate de metru. La fel de greu le-a fost şi celor care se pregăteau să urce în trenul supraetajat.

Lupta de la peronul 1 al gării din Galaţi s-a dat din cauza unei erori. Compania Naţională de Căi Ferate explică incidentul.

COMUNICAT DE PRESĂ

COMPANIA NAŢIONALĂ DE CĂI FERATE

„Linia 1 este înzestrată cu peron înalt, iar vagoanele din compunerea trenului R 7568 aveau platforma la un nivel mult mai jos decât nivelul peronului, creând disconfort călătorilor la îmbarcarea în tren, în timp ce linia 3 este prevăzută cu peron al cărui nivel era compatibil cu cel al nivelului platformei vagoanelor din compunerea trenului respectiv.”

Cu alte cuvinte, un angajat al gării a încurcat liniile de cale ferată. Cu toate acestea, călătorii care aşteptau liniştiţi în această dimineaţă trenul, la aceeaşi linie buclucaşă, spun că peronul nu este accesibil nici pentru trenurile care opresc de obicei acolo.

Între timp, angajatul care a provocat întreaga încurcătură este cercetat disciplinat pentru abatere.