Spitalul Colentina are un nou manager. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, l-a pus la conducerea unităţii pe Mircea Laza

DISTRIBUIȚI

Spitalul Colentina are un nou manager. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, l-a pus la conducerea unităţii pe Mircea Laza. Este de meserie inginer şi a fost timp de patru ani şi la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. Potrivit surselor, edilul a vrut să numească un medic din exterior. Cadrele medicale nu îl cunoşteau pe noul şef însă acum au aflat că  DNA  a deschis un dosar pentru fapte comise exact în perioada în care Mircea Laza era la conducerea spitalului judeţean Deva!

După ce a avut mai multe întâlniri şi câteva interviuri, aşa cum a declarat, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a decis că cel mai potrivit pentru funcţia de manager la Spitalul Colentina este Călin Mircea Laza.

Potrivit CV-ului, noul şef al spitalului este absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti şi, de asemenea, expert în achiziţii publice şi înalt funcţionar public. Până în prezent, a lucrat şi la Complexul Energetic Deva. De altfel, acesta a acumulat experienţă şi în managementul unităţilor spitaliceşti, după ce a fost la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, în perioada 2012 – 2016. În prima zi petrecută la Colentina, a încercat să afle cât mai multe despre problemele spitalului, pentru a încerca să le rezolve pe parcurs.

Mircea Laza a fost în atenţia presei şi după ce procurorii anticorupţie au descins la Spitalul Judeţean Deva. DNA a făcut verificări şi a  ridicat documente care au vizat achiziţii şi concursuri de angajare trucate, care au avut loc în perioada 2013-2017, atunci când la conducerea spitalului se afla noul manager de la Colentina.

Potrivit unor surse, medicii au fost luaţi prin surprindere cu noua propunere pentru manager, aceştia declarând că atmosfera în spital nu este una bună.

Mircea Laza a fost numit manager interimar după ce fostul director Silvi Ifrim şi-a dat demisia. Aceasta a renunţat la funcţie în urma dezvalurilor făcute de medicii Dorin Bică şi Ionuţ Gobej, care au decis să plece şi ei de la Spitalul Colentina, acuzând lipsa personalului şi a materialelor necesare pentru efectuarea operaţiilor în siguranţă.