Şoferii care au sperat că autostrada Bucureşti – Ploieşti va fi gata într-o lună, aşa cum au promis autorităţile, mai au de… aşteptat. Constructorul a spus că autostrada va fi dată în folosinţă în luna noiembrie

DISTRIBUIȚI

Şoferii care au sperat că autostrada Bucureşti – Ploieşti va fi gata într-o lună, aşa cum au promis autorităţile, mai au de… aşteptat. Constructorul a spus că autostrada va fi dată în folosinţă în luna noiembrie, adică…exact peste o lună! În teren, situaţia nu pare atât de roz: pe ici, pe colo, câte un morman de nisip aşteaptă cuminte ca cineva să-l folosească, iar, din când în când, mai trece câte-o autobasculantă. În acest ritm, drumul ar putea să nu fie gata nici în primăvară.

Într-o lună, autostrada urbană Bucureşti – Ploieşti ar fi trebuit să fie funcţională. Lucrările, însă, nu sunt gata, iar în teren situaţia arată cu totul altfel faţă de cea descrisă în foile contractului: oamenii sunt relaxaţi, atât de relaxaţi încât abia am reuşit să zărim o autobasculantă în zonă.

Reprezentanţii Companiei de Drumuri, însă, sunt încrezători că termenul de finalizare nu va fi prelungit până în vara lui 2018. Nu mai au, totuşi, optimismul debordant din urmă cu câteva luni, când ne dădeau asigurări că autostrada va fi gata, ci doar… SPERĂ că nu vor fi întârzieri.

Însă, chiar şi aşa, traficul din zona de Nord a Bucureştiului, cunoscută pentru miile de corporaţii care au sediul aici, va fi îngreunat şi mai mult de autostrada urbană. Şi asta pentru că şoferii care vor să intre sau să iasă de pe autostradă vor sta la un semafor amplasat pe şoseaua Petricani, pe unde circulă zilnic zeci de mii de oameni în drumul lor spre serviciu.

Sectorul de drum care încă se construieşte va racorda autostrada Bucureşti – Ploieşti de Capitală. Pentru cei trei kilometri, statul român va scoate din buzunar aproximativ 30 de milioane de euro.