Situaţie incredibilă la Spitalul Judeţean Argeş. Cadavrele sunt ţinute pe holuri, pentru că morga este plină. Cum s-a ajuns în această situație?

DISTRIBUIȚI

Situaţie incredibilă la Spitalul Judeţean Argeş. Cadavrele sunt ţinute pe holuri, pentru că morga este plină. S-a ajuns în această situaţie gravă din cauza întârzierii cu care rudele ajung să-şi ridice morţii.  Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Argeş a demarat o anchetă.

În perioada sărbătorilor, în spitalul Judeţean din Piteşti au murit 17 pacienţi. Asta în condiţiile în care morga spitalulu dispune de doar nouă locuri. Medicii se plâng de faptul că sunt nevoiţi uneori să ţină trupurile neînsufleţite pe holuri sau în saloane dezafectate de la secţiile de cardiologie şi boli interne.

Şefa secţiei de terapie intensivă spune că vina este a rudelor care lasă trupurile neînsufleţite în seama spitalului.

Informaţiile au ajuns şi la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, care a demarat o anchetă pentru a se stabili dacă au fost respectate condiţiile de depozitare a cadavrelor.

Ca să evite astfel de situaţii, Consiliul Judeţean Argeş, cel care administrează spitalul, va propune extinderea morgii.