Situaţia este critică în judeţele Buzău şi Tulcea, acolo unde viscolul puternic a creat probleme serioase încă de azi-noapte

DISTRIBUIȚI

Situaţia este critică în judeţele Buzău şi Tulcea, acolo unde viscolul puternic a creat probleme serioase încă de azi-noapte. Întreaga zonă a fost pur şi simplu paralizată. S-au instituit filtre la intrările şi ieşirile din oraşe şi nimeni nu a mai trecut cu maşina.

 

Şi nu au reuşit, pentru că din cauza codului roşu de ninsori şi viscol, poliţiştii au fost nevoiţi să închidă toate drumurile naţionale din judeţul Buzău. Un autobuz plin cu navetişti care se întorceau de la schimbul 3 şi care mergeau spre Poşta Câlnău a fost oprit la ieşirea din Buzău, pe drumul european 85. Obosiţi şi îngheţaţi, oamenii au răbufnit!

Unii şi-au continuat drumul pe jos.

Din cauza viscolului, sute locuinţe din mai multe localităţi au rămas fără curent electric. Rămân deocamdată închise drumul european 85 între Rm Sărat şi Urziceni, DN 22 între Rm Sărat şi Brăila, DN 2C între Buzău şi Slobozia şi DN 1 B între Buzău şi Brăila.

Şi în Tulcea, au fost închise drumurile, iar poliţiştii au făcut filtre ca nicio maşină să nu mai treacă mai departe de localitatea de domiciliu.

Mai multe autoturisme au rămas înzăpezite pe drumurile judeţene, aşa că pompierii au fost chemaţi, cu şenilatele, să îi ajute pe pasageri.

Tocmai de aceea, nici ambulanţele nu au mai plecat la intervenţii. Un paramedic a plecat la Babadag, cu şenilata Drumurilor judeţene Tulcea, ca să preia doi pacienţi cu fracturi. O altă şenilată, venită în ajutor de la ISU Botoşani, a mers la Ceamurila de Jos să ia o adolescentă de 15 ani, cu dureri abdominale.