Sindicatul ambulanţierilor din România a declanşat astăzi noi proteste. Astfel, angajaţii de la ambulanţă au ieşit încă o dată în stradă. Ei se tem că noul regulament de sporuri elaborat de ministerul Sănătăţii va face ca veniturile lor să se diminueze

DISTRIBUIȚI

Sindicatul ambulanţierilor din România a declanşat astăzi noi proteste. Astfel, angajaţii de la ambulanţă au ieşit încă o dată în stradă. Ei se tem că noul regulament de sporuri elaborat de ministerul Sănătăţii va face ca veniturile lor să se diminueze. Minstrul Bodog le dă însă asigurări că acest lucru nu se va întâmpla. Ba mai mult, în şedinţa de guvern de astăzi s-a decis şi achiziţionarea a peste două mii de ambulanţe noi.

Sindicatele de la ambulanţă au pichetat  în acestă dimineaţă sediile ministerelor muncii, sănătăţii şi de finanţe. Sindicaliştii din întreaga ţară au venit la Bucureşti să îşi strige nemulţumirea cu privire la scăderea salariilor de la 1 ianuarie 2018

Angajaţii au întocmit şi o listă de revendicări, care cuprinde pe lângă problema veniturilor şi cea a parcului auto şi a lipsei de personal.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, le-a promis că noul regulament de sporuri elaborat de minister nu va duce la modificări salariale.

Astăzi, în şedinţa de Guvern, a fost anunţată adoptarea unei ordonanţe pentru achiziţia a 2.200 de ambuanţe.

Protestul de la Ambulanţă se desfăşoară în toată ţara, iar perioada pe care se vor întinde aceste acţiuni este nedeterminată.