Simulare 2017. Elevii claselor a XII-a susţin astăzi proba la alegere a profilului şi specializării

DISTRIBUIȚI
Elevii claselor a XII-a susţin astăzi simularea probei la alegere a profilului şi specializării din cadrul Bacalaureatului. Asta, după ce luni peste 450.000 de elevi ai claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a au susţinut proba la Limba Română, iar joi proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie). Marţi, o parte dintre ei au avut testarea la Limba Maternă.

Elevii claselor a XII-a vor susţine astăzi simularea probei la alegere a profilului şi specializării, respectiv Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, Psihologie, Economie, Sociologie sau Filosofie. Intrarea elevilor în săli se va face până la ora 8.30, la fel ca în cazul celorlalte probe, iar simularea va începe la ora 9.00, când vor fi deschide plicurile sigilate care conţin subiectul multiplicat. La fel ca în cazul examenelor naţionale, elevii nu au voie să aibă în sala de examen asupra lor telefoane mobile, căşti audio, şi niciun fel de mijloc de clacul sau comunicare, dar nici notiţe, ciorne, manual, rezumate, care pot fi utilizare pentru rezolvarea subiectelor. Liceenii vor avea la dispoziţie trei ore pentru rezolvarea subiectelor de la simularea examenului de Bacalaureat.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi la simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat 2016-2017 vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării de măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog, precizează Ministerul Educaţiei. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea, potrivit Ministerului Educaţiei.

sursa: www.adevarul.ro