Simona Halep a fost primită pe covorul roşu la întoarcerea în România! Tenismena s-a întors astăzi din China la Salonul Oficial de la Aeroportul Henri Coandă, unde a fost primită de ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, dar şi de fostul campion ATP, Ilie Năstase

DISTRIBUIȚI

Simona Halep a fost primită pe covorul roşu la întoarcerea în România! Tenismena s-a întors astăzi din China la Salonul Oficial de la Aeroportul Henri Coandă, unde a fost primită de ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, dar şi de fostul campion ATP, Ilie Năstase. Sportiva a primit un coş de trandafiri roşii, în mijlocul cărora se afla o minge de tenis, dar şi un balon uriaş cu cifra UNU. Simona Halep este numărul unu mondial în ierarhia feminină din tenis, după ce a învins-o pe Jelena Ostapenko.

Cu aplauze, covor roşu şi buchete imense de flori. Aşa a fost întâmpinată Simona Halep la Aeroportul Henri Coandă. Deşi zburase mai bine de 11 ore, din Beijing până la Bucureşti, oboseala nu a ţinut-o pe sportivă departe de susţinătorii care au venit să o felicite pentru performanţa incredibilă din China.

Şi, într-adevăr, ziua în care Simona a devenit cea mai bună jucătoare de tenis din lume va rămâne una istorică pentru România. Şi-a luat revanşa faţă de letona Jelena Ostapenko şi a învins-o cu scorul de 6 la 2, 6 la 4.

Alături de Simona, la cel mai important meci din viaţa ei, au fost părinţii sportivei, care au însoţit-o în turneu.

Simona a fost aşteptată la aeroport şi de singurul român care a mai ocupat înaintea ei primul loc în clasamentul mondial, Ilie Năstase.

Şi preşedintele Iohannis, jucător amator de tenis, a felicitat-o pe Simona Halep pe o reţea de socializare. „Profesionalismul, determinarea şi dedicarea demonstrate pe terenul de tenis au făcut posibilă această extraordinară performanţă!”, a scris preşedintele.

Deşi abia s-a întors în ţară, Simona spune că nu va avea prea mult timp de odihnă. Vrea să îşi mai împlinească un vis pentru care, spune ea, va munci şi mai mult: să câştige şi un turneu de Grand Slem!