Sicriul cu trupul neînsufleţit al Getei Dor Popescu a ajuns seara trecută acasă, în Râşnov. Familia, apropiaţii şi toţi cei care au cunoscut-o pe tânăra alpinistă au aşteptat-o cu ochii în lacrimi

DISTRIBUIȚI

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Getei Dor Popescu a ajuns seara trecută acasă, în Râşnov. Familia, apropiaţii şi toţi cei care au cunoscut-o pe tânăra alpinistă au aşteptat-o cu ochii în lacrimi şi cu durere pe chipuri. Ultimul drum al tinerei care a cucerit unii dintre cei mai înalţi vulcani ai lumii va fi mâine. Colegii noştri de la Braşov Tv au aflat că mâine, cortegiul funerar se va opri şi la poalele muntelui, cel care i-a oferit cele mai mari satisfacţii, dar şi cel care a răpit-o pentru totdeauna. Erik, în schimb, va fi incinerat la Cluj, oraşul în care locuia, iar cenuşa va fi aruncată de pe un vârf de munte… locul în care cei doi tineri şi-au pierdut viaţa după ce au fost suprinşi de avalanşă. Vă avertizăm că urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional.

Cu greu a reuşit sora alpinistei să zică două vorbe, după ce trupul neînsufleţit al Getei a ajuns acasă, în Râşnov. Cu faţa împietrită de durere, Crina nu s-a dezlipit de sicriu nici măcar o secundă.

Apropiaţii şi rudele Getei, dar şi colegii de clasă, vecinii şi autorităţile din Râşnov…cu toţii au aşteptat-o pe Geta în faţa capelei unde a fost depus sicriul. Apoi, rând pe rând, fiecare dintre ei a aprins câte o lumânare. Oficialii vor să declare mâine zi de doliu în oraş.

Peste câteva săptămâni, tânăra alpinistă ar fi împlinit 14 ani. Un accident cumplit i-a curmat însă viaţa. Grupul condus de tatăl ei, format din şapte persoane, a fost suprins de avalanşă, în munţii Retezat. Geta şi colegul ei de club Erik n-au avut nicio şansă, spun salvatorii.

Geta Dor Popescu va fi înmormântată mâine, la Râşnov, în cimitirul de la poalele muntelui. Între timp, achetatorii continuă cercetările în acest caz, după ce ieri legiştii au încheiat necropsiile în cazul celor doi adolescenţi. Medicii au ajuns la concluzia că Geta şi Erik au murit aproape imediat, din cauza loviturilor puternice la cap, după ce avalanşa i-a izbit de stânci.

Anchetatorii au audiat deja şase persoane în dosarul deschis in rem pentru ucidere din culpă. Atât Geta, cât şi Erik erau pe munte, în momentul în care au fost suprinşi de avalanşă, alături de taţii lor. Salvamontiştii spun că avertizările de avalanşă au fost ignorate şi că cei doi copii nu aveau ce căuta pe munte, în acele condiţii.

Dacă Geta îşi va dormi somnul de veci în cimitirul din Râşnov, Erik Gulacsi va fi incinerat la Cluj, oraşul în care locuia. Familia copilului a anunţat că cenuşa acestuia va fi aruncată pe de un vârf de munte.