Şi Capitala este ninsă şi viscolită. Şi tremură de frig la temperaturi sub zero grade

DISTRIBUIȚI

Şi Capitala este ninsă şi viscolită. Şi tremură de frig la temperaturi sub zero grade. Bulevardele deszăpezite sunt acoperite  în scurt timp din nou de zăpadă. În timp ce străzile dintre blocuri au rămas înzăpezite. Aşa se face că maşinile se deplasează cu greu sau sunt captive în coloane.

Bucureştiul este sub incidenţa codurilor galben şi portocaliu de ninsori şi viscol. Şi de parcă viscolul n-ar fi fost prea mult, în Bucureşti temperaturile au scăzut până la minus 4 grade. Aşa că ştergătoarele maşinilor au îngheţat, iar vizibilitatea şoferilor prin parbriz este redusă. Ninge fără oprire iar asta îngreunează traficul.

Pe bulevardul Mihai Bravu s-a format coloană de maşini.

Se circulă foarte greu pe străzile din Capitală. Carosabilul a fost deszăpezit însă fiindcă ninge în continuu, zăpada se aşterne imediat. Aşa că maşinile nu se pot deplasa decât cu 20 – 30 de km la oră şi nici nu este recomandat o viteză mai mare în aceste condiţii de trafic.

Şi în rondul de la Obor s-a circulat cu dificultate. Vremea nu s-a lăsat intimidată de utilajele de deszăpezire, în urma lor fulgii s-au aşezat grăbiţi pe carosabil.

Însă nu în toate zonele Capitalei s-a acţionat corespunzător. În sectoarele 1 şi 5 utilajele de deszăpezire au fost ineficiente.

În sectorul 1, pe străzile adiacente bulevardelor principale, utilajele de deszăpezire au fost rar sau chiar deloc întâlnite. De exemplu, noi suntem pe strada amiral Constantin Bălescu şi după cum vedeţi, zăpada este pe carosabil.

După mai multe plângeri legate de înzăpezirea străzilor laterale, primarul Capitalei a vrut să afle care este situaţia exactă.

În plus, firmelor de salubritate li s-a cerut mai multă eficienţă şi continuitate.

În total, în Capitală, acţionează 500 de utilaje.

Vremea a îngreunat şi activitatea serviciului de ambulanţă, unde s-au înregistrat aproape 800 de apeluri încă de când au dat primii fulgi de nea.

Ca să nu îngheţe de frig, 63 de persoane fără adăpost au fost transportate la spitale sau la adăposturile care aparţin de Primăria Capitalei şi primăriile de sector.