Şi-a lăsat fetiţele nesupravegheate în maşină şi a plecat la cumpărături fără să realizeze vreo secundă pericolul la care le expune. Vorbim despre o femeie, care ar fi zăbovit în magazin mai bine de o oră. În tot acest timp, fetiţele au fost lăsate în maşină, cu cheia autoturismului în contact

DISTRIBUIȚI

Şi-a lăsat fetiţele nesupravegheate în maşină şi a plecat la cumpărături fără să realizeze vreo secundă pericolul la care le expune. Vorbim despre o femeie, care ar fi zăbovit în magazin mai bine de o oră. În tot acest timp, fetiţele au fost lăsate în maşină, cu cheia autoturismului în contact. La un moment dat, una dintre copile a şi pornit motorul maşinii. Intregul incident a fost surprins de un cetăţean care a încercat să le distragă atenţia copilelor şi să evite astfel o tragedie. Femeia s-a ales însă doar cu o sancţiune contravenţională.

Autorul filmuleţul povesteşte că din momentul în care a ajuns el în parcare şi până când mama copilelor a revenit la maşină, fetiţele au stat singure în autoturism aproximativ o oră. Cheile maşinii fuseseră lăsate şi ele în contact, iar la un moment dat, una din copile a reuşit chiar să pornească autoturismul.

În loc să-şi ceară scuze şi să îi mulţumească omului pentru că a avut grijă de fetiţele pe care ea le lăsase nesupraveghete, mama celor două copile l-ar fi luat la rost şi chiar i-ar fi adresat injurii bărbatului.

Din păcate, astfel de cazuri nu sunt singulare. Pompierii constănţeni au mai fost solicitaţi în ultimele luni să intervina în ajutorul unor copii rămaşi blocaţi în autoturisme.

Marea Britanie este singura ţară unde părinţii care îşi lasă copiii nesupravegheaţi pentru o perioadă, fie şi ea scurtă, de timp pot ajunge în arest. Statisticile arată că numai în 2015, 510 de persoane au fost arestate după ce s-a considerat că şi-au pus în pericol copiii.