Şi-a achiziţionat locuinţa mult visată şi apoi s-a trezit că podeaua o ia la vale. Ce a aflat proprietarul după ce a cerut expertiza tehnică a imobilului?

DISTRIBUIȚI

Mare atenţie atunci când decideţi să vă cumpăraţi o locuinţă. Piaţa imobiliară este presărată cu capcane. La câteva luni după ce şi-a achiziţionat locuinţa mult visată, o femeie din localitatea Bragadiru s-a trezit că podeaua o ia la vale şi că pereţii se cutremură ori de câte ori deschide şi închide uşile. Drept urmare, a cerut o expertiză tehnică. Concluziile au fost şocante! Proiectul nu a fost respectat deloc, imobilul nu are structură de rezistenţă. Aşa că, locuinţa a fost încadrată în clasa I de risc seismic, deşi a fost finalizată în urmă cu doar un an şi jumătate.

În toamna anului 2015 începea construţia acestei case, conform unui proiect bine pus la punct. După paisprezece luni a fost finalizată şi pusă în vânzare pe internet. Fotografiile postate pe site-urile de anunţuri au încântat-o pe această doamnă, care a decis să o cumpere.

La scurt timp, după ce femeia s-a mutat în noua locuinţă, a început coşmarul.

Aşa că, a cerut o expertiză tehnică care a scos la iveală faptul că proiectul nu a fost respectat absolut deloc.

Evalatorul a ajuns la şi la concluzia că podeaua a fost turnată în pantă.

În urma expertizei tehnice, locuinţa a fost încadrată la clasa I de risc seismic. Practic, acest imobil nu are niciun fel de structură de rezistenţă şi la primul cutremur, oricât de mic ar fi, s-ar prăbuşi în câteva clipe. Din acest motiv, evaluatorul i-a sugerat cumpărătoarei să dărâme locuinţa şi să construiască alta. Consolidarea ei ar fi mult prea costisitoare. Femeia care a achiziţionat casa consideră că a fost victima unei mari înşelătorii. Aşa că, l-a dat în judecată pe vânzător.

Cumpărătoarea a scos 70 de mii de euro din buzunar pentru locuinţa din Bragadiru. Am încercat să luăm un punct de vedere şi de la constructor. Acesta, însă, nu a putut fi contactat pentru a-şi expărima un punct de vedere.

Inginerii evaluatori recomandă să fim foarte atenţi atunci când decidem să ne cumpărăm locuinţe, în special, locuinţe noi. Este foarte important să cerem cartea tehnică a construcţiei.