Shaorma cu de toate… expirate. Multă mizerie, produse depozitate în condiţii improprii sau chiar expirate au găsit poliţiştii locali din Sectorul 4 al Capitalei

DISTRIBUIȚI

Cu carne de vită sau de pui, cu sau fără sosuri…fiecare dintre noi a mâncat la un moment dat măcar o shaorma. Dar oare câţi s-au interesat de valabilitatea produselor care ne sunt vândute sau au intrat în bucătăria fastfood-urilor să vadă ce se ascunde acolo? Vă spunem noi: multă mizerie, produse depozitate în condiţii improprii sau chiar expirate. Nereguli grave scoase la iveală de poliţiştii locali din Sectorul 4 al Capitalei. Nici supermarketurile nu au scăpat de control. Inspectorii au aplicat amenzi usturătoare.

Din nefericire, imaginile sunt reale. Inspectorii de la Poliţia Locală a sectorului 4 au făcut verificări la mai multe shaormerii şi supermarketuri. Ce au descoperit i-a îngrozit până şi pe ei: mâncare expirată şi depozitată lângă coşul de gunoi sau sosuri fără niciun fel de etichetă.

Cele mai multe amenzi au fost date shaormeriilor. Acolo de unde, zilnic, sute de oameni îşi cumpără de mâncare.

Cu toate că românii sunt conştienţi că pot exista şi astfel de pericole, nu îşi pot ţine în frâu pofta de o shaorma.

De verificările poliţiştilor locali nu au scăpat nici supermarketurile. Aici au fost găsite produse expirate, printre care şi o cantitate foarte mare de produse lactate, toate fiind retrase de la comercializare, urmând să fie distruse. Au fost descoperite şi unităţi care nu au putut face dovada autorizaţiei de funcţionare. În total, şase supermarketuri au primit amenzi în valoare de 250.000 de lei.

Astfel de acţiuni vor continua şi în zilele următoare. Dacă inspectorii găsesc aceleaşi nereguli, activitatea unităţilor deja verificate ar putea fi suspendată.