Sezonul cald înseamnă şi vestimentaţie ceva mai sumară şi uneori chiar provocatoare. Dorinţa de a atrage priviri s-ar putea să vă pună în pericol propria siguranţă

DISTRIBUIȚI

S-au redeschis terasele şi odată cu ele şi apetitul hoţilor care vânează neatenţia clienţilor. Experte în a-şi lăsa lucrurile ostentativ la vedere sunt femeile care pun telefonul şi cheile maşinii pe masă, într-un colţ. iar genţile agăţate de spătarul scaunului, sigure că lor nu li se poate întâmpla nimic. O clipă de neatenţie este de ajuns ca hoţii să fure telefonul de pe masă sau portofelul din geanta lăsată deschisă. Nu este singura greşeală pe care o fac femeile. Sezonul cald înseamnă şi vestimentaţie ceva mai sumară şi uneori chiar provocatoare. Dorinţa de a atrage priviri s-ar putea să vă pună în pericol propria siguranţă. Cum? Aflaţi în rubrica Supravieţuitor în Jungla Urbană.

Influenţa grupului de prietene sau pur şi simplu presiunea societăţii de astăzi, spun specialiştii, le fac să nu mai conştienteze pericolele reale la care se expun. O ţinută incitantă poate stârni imaginaţia şi intenţiile nesănătoase ale unor bărbaţi rău intenţionaţi. Izabela spune că ţine cont de fiecare dată de momentul din zi în care îşi alege o anume ţinută. Îi place să-şi arate formele, dar spune că încearcă să nu exagereze. Şi nu de puţine ori i s-a întâmplat să fie acostată.

Dacă bărbatul insistă, caută-ţi un alt loc. Iar dacă totuşi îţi aştepţi iubitul sau un amic, nu te grăbi să-i povesteşti incidentul de îndată ce a ajuns. Este posibil să apară un conflict care să degenereze rapid. În cazul în care se întâmplă totuşi acest lucru, apelează de urgenţă numărul unic 112. Nu doar în localuri se întâmplă ca femeile să fie acostate, dar şi pe stradă.

În astfel de situaţii evită orice polemică sau discuţie cu bărbatul care te acostează, transmite-i clar, prin gesturi şi vorbe, refuzul tău, dar fă-o respectuos şi nu te opri din mers.

Vestimentaţia aleasă neinspirat nu este singura greşeală pe care o fac femeile. La terase, multe devin neatente şi-şi lasă bunurile ostentativ, la vedere. De la telefoane mobile până la cheile maşinii sau chiar poşetele.

Despre cât de împrăştiaţi sunt clienţii, în special femeile, ştiu bine şi ospătarii din pub-uri şi nu numai.

În cazul în care vi se întâmplă des să fiţi acostate, analizaţi-vă stilul vestimentar, atitudinea şi faceţi o schimbare. Alegeţi să puneţi pe primul loc propria siguranţă.