Serviciul Român de Informaţii trece printr-o criză fără precedent. Directorul SRI, Eduard Hellvig, va fi audiat în Parlament săptămâna viitoare

DISTRIBUIȚI

Serviciul Român de Informaţii trece printr-o criză fără precedent. Directorul SRI, Eduard Hellvig, va fi audiat în Parlament săptămâna viitoare. Asta în contextul în care Sebastian Ghiţă, dat în urmărire internaţională, a apărut în mai multe înregistrări în care vorbeşte despre vacanţe petrecute alături de generalul Florian Coldea şi despre întâlniri secrete cu şefa DNA. La rândul ei, Laura Codruţa Kovesi se apară şi spune că a vorbit cu Sebastian Ghiţă numai instituţional. Cât despre Coldea, acesta a cerut să fie trecut în rezervă.

După o şedinţă de aproximativ o oră, membrii Comisiei SRI din cadrul Camerei Deputaţilor au decis:

Aceştia vor să afle ce se ascunde în spatele dezvăluirilor fostului deputat Sebastian Ghiţă.

Alţii membri din cadrul comisiei consideră că o anchetă la nivel parlamentar nu va face lumină în acest caz.

Între timp, la Serviciul Român de Informaţii s-a făcut o anchetă internă, iar concluziile sunt:

„Din activitatea domnului Coldea, supusă verificării, nu au rezultat elemente care să constituie încălcări ale legii sau ale normelor interne în vigoare. După prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea în funcţie a domnului general-locotenent Florian Coldea. În cadrul aceleiaşi şedinţe, Prim-adjunctul Directorului a solicitat eliberarea din funcţie şi punerea la dispoziţia şi nevoile instituţiei. ”

În acelaşi context, şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat într-un interviu că nu a fost niciodată în vacanţe cu Sebastian Ghiţă.

Mai mult, Laura Codruţa Kovesi a declarat că se aşteaptă la poze şi filmuleţe trucate şi că se încearcă destabilizarea sistemului judiciar.