Senzaţie de oboseală, dureri de cap, schimbări bruşte de dispoziţie. Toate acestea pot fi semne că organismul nostru se adaptează la noul anotimp. Astenia de primăvară este cât se poate de reală, spun medicii, şi-i afectează cu preponderenţă pe cei care suferă de boli cronice, dar şi copiii şi femeile

DISTRIBUIȚI

Senzaţie de oboseală, dureri de cap, schimbări bruşte de dispoziţie. Toate acestea pot fi semne că organismul nostru se adaptează la noul anotimp. Astenia de primăvară este cât se poate de reală, spun medicii, şi-i afectează cu preponderenţă pe cei care suferă de boli cronice, dar şi copiii şi femeile.

Intrarea într-un nou anotimp solicită organismul. În plus, venim dintr-o iarnă mohorâtă,  în care nu am avut foarte mult soare. Acum, dintr-odată, ne trezim cu foarte multă lumină. E ca şi cum seara ne-am culca cu toate draperiile trase, iar dimineaţa ne-am trezi într-o baie de soare. Organismul trebuie să se adapteze la noile condiţii meteo, iar asta se poate resimţi.

Acestea nu sunt singurele simptome.

Cei care au cel mai mult de suferit în perioada aceasta  sunt oamenii cu afecţiuni articulare cronice. Şi copiii acuză mai multă oboseală în această perioadă, vor să doarmă mai mult sau au un apetit capricios. Schimbări ale dispoziţiei putem întâlni şi la sugari.

Şi oamenii stresaţi pot fi mai afectaţi de astenie.

Pentru ca trecerea de la iarnă la primăvară să fie mai uşoară putem urma câteva sfaturi simple.

În general, perioada asteniei trece foarte repede.  Durează două-trei săptămâni, la persoanele sănătoase. La oamenii  care suferă de boli cronice simptomele se pot acutiza şi pot să reapară bronşite sau suferinţe ale aparatului cardio-vascular. E foarte important să fim atenţi la simptome şi dacă ni se pare că ceva nu e în regulă trebuie să ne adresăm medicului de familie. Excludem astfel o boală mai serioasă.