Sediul Magicamp, asociaţie care se ocupă cu organizarea de tabere şi activităţi pentru copiii bolnavi de cancer, a fost călcat de hoţi noaptea trecută

DISTRIBUIȚI

Sediul Magicamp, asociaţie care se ocupă cu organizarea de tabere şi activităţi pentru copiii bolnavi de cancer, a fost călcat de hoţi noaptea trecută. Indivizii au aşteptat ca angajaţii să plece de la birou, au forţat una dintre ferestre şi, după ce au intrat în incintă, au sustras mai multe laptopuri şi un hard extern, apoi s-au făcut nevăzuţi. Poliţia a fost anunţată abia azi dimineaţă, când una dintre angajate a ajuns la birou şi a observat că bunurile lipsesc. Criminaliştii au ridicat probe de la faţa locului şi încearcă acum să dea de urma suspecţilor. Reprezentanţii asociaţiei speră să recupereze laptopurile pe care se afla munca lor de luni de zile.

Cel mai probabil, hoţii au aşteptat ca angajaţii de la Magicamp să îşi încheie ziua de lucru şi să plece acasă. Au folosit mănuşi din material textil ca să nu lase urme şi au forţat una din ferestre pentru a intra în clădire.

Un dulap cu sertar, aflat în birou, a fost şi el forţat, semn că indivizii au căutat şi alte bunuri pe care să le ia cu ei. Este posibil ca ceva să îi fi speriat şi să fi fugit rapid doar cu produsele sustrase, de vreme ce nu s-au atins de banii din cutiile cu donaţii şi nici de cheia maşinii care se afla în parcare sau de celelalte laptopuri şi electrocasnice din birou. Spargerea a fost descoperită în această dimineaţă, când una dintre angajate a ajuns la muncă. Nu valoarea bunurilor furate îi supără pe reprezentanţii asociaţiei, ci faptul că laptopurile conţineau informaţii şi date la care munciseră luni de zile, iar toată munca depusă de ei este pentru a le face o viaţă mai frumoasă copiilor care suferă de cancer.

Criminaliştii sosiţi la faţa locului au ridicat probe pentru a putea da de urma hoţilor. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 care cu ajutorul poliţiştilor de la Secţia 6 efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Proiectul Magicamp a luat fiinţă în 2013, la iniţiativa fostului ministru tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi al fostei jurnaliste de la Prima TV, Melania Medeleanu. Doar anul acesta, 220 de copii care suferă de afecţiuni oncologice au mers în taberele organizate de Magicamp. De-a lungul timpului, aproape o mie de copii s-au bucurat de programele şi activităţile asociaţiei.