Sebastian Ghiţă este căutat de autorităţi şi în gaură de şarpe. DNA a cerut mandat european de arestare pentru fostul deputat

DISTRIBUIȚI

Sebastian Ghiţă este căutat de autorităţi şi în gaură de şarpe. DNA a cerut mandat european de arestare pentru fostul deputat iar acesta este căutat acum în ţări calde sau reci  pe unde ar fi putut să se ascundă. Fostul politician este dispărut de mai bine de două săptămâni. Ultima întâlnire oficială în care a fost văzut Ghiţă a fost la un sediul SRI cu toţi membrii Comisiei de supraveghere SRI din Parlament, Comisie din care făcea parte si fostul deputat până să i se termine mandatul de parlamentar.

Sebastian Ghiţă  a candidat din nou la alegerile din decembrie pentru un scaun de parlamentar dar nu a reuşit să intre în Camera deputaţilor. Coincidenţă sau nu fostul parlamentar a dispărut exact atunci când a rămas fără imunitate. Cercetat în 4 dosare instrumentate de DNA Ploieşti şi cu măsura controlului juidiciar încălcată procurorii au reuşit în instanţă să obţină arestarea preventivă în lipsă a fostului  deputat. ulterior poliţiştii l-au dat în urmărire naţională conform procedurilor iar acum procurorii l-au dat şi în urmărire internaţională.

„Mandatul european de arestare este solicitat în vederea predării inculpatului, fiind aplicabil în ţările din uniunea Europeană, iar cererea de urmărire internaţională este necesară în vederea predării inculpatului, fiind aplicabilă în ţările ce nu fac parte din Uniunea Europeană. ” SURSA: COMUNICAT DNA

Este o problemă cu acest mandat de urmărire internaţională pentru că există multe ţări care nu au acord cu România  pentru extrădarea cetăţenilor români. Asta dacă fostul deputat a părăsit ţara atunci când a  dispărut. Ultimii care l-au văzut pe Sebastian Ghiţă au fost  cei din dispozitivul care îl supravegheau. Poliţiştii care îl monitorizau au susţinut că după întâlnirea de la Serviciul Român de Informaţii l-au pierdut pe Ghiţă pe DN1.  Persistă misterul în cazul dipariţiei fostului deputat. Oamenii legii nu l-au găsit nici acasă dar nici la socri. Mandatul de arestare a fost emis în dosarul în care Ghiţă a fost trimis în judecată alături de foşti şefi fin poliţie şi parchete, fiind acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj dar şi pentru alte infracţiuni grave.