Se spune că piatra e rece. Un artist din Japonia ne dovedeşte contrariul, cu vernisajul Pleasures of Paradox, The Fine Stone, care combate toate conceptele tradiţionale ale pietrei

DISTRIBUIȚI

Se spune că piatra e rece. Un artist din Japonia ne dovedeşte contrariul, cu vernisajul Pleasures of Paradox, The Fine Stone, care combate toate conceptele tradiţionale ale pietrei. Sculpturile lui pot trezi cele mai fierbinţi sentimente, întrucât artistul îşi caută pietrele în râu şi le alege doar pe cele care-i vorbesc. Din roca dură ies opere de artă spectaculoase: este nevoie doar de nişte fermoare, câteva monede şi extrem de multă îndemânare.

O piatră cu dinţi, un ochi hipnotic care te ţintuieşte din interiorul unei pietre şi un cuţit care taie roca dură. Acestea sunt operele care i-au captivat pe iubitorii de artă.

Totul a pornit de la o fotografie a unei pietre cu dinţi.

Nu e de mirare că operele i-au încântat pe toţi, întrucât artistul are un ritual prin care-şi alege materia primă.

Specialiştii spun că, în primul rând, este vorba despre inspiraţie, pentru că fiecare lovitură a artistului poate provoca un fapt iremediabil: spargerea pietrei.

Cei care vor să afle mai multe despre roca dură şi despre cât de surprinzătoare poate fi ea pot admira cele 15 opere de artă până pe data de 14 octombrie.