Se fac noi percheziţii la Spitalul Marie Curie! Procurorii verifică mai multe documente medicale ale copiilor operaţi de doctorul Gheorghe Burnei

DISTRIBUIȚI

Se fac noi percheziţii la Spitalul Marie Curie! Procurorii verifică mai multe documente medicale ale copiilor operaţi de doctorul Gheorghe Burnei. Tot astăzi, Ministerul Sănătăţii a trimis corpul de control la unitatea medicală. Medicul a fost suspendat din funcţiile de şef de secţie, profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie şi decan la Facultatea de Medicină.

Procurorii şi poliţiştii au descins în această dimineaţă, înainte de ora 9 la Spitalul Marie Curie. S-au întors împreună cu doctorul Gheorghe Burnei să verifice documentele din birourile pe care au pus sigiliu sâmbătă: cel al medicului şi al asistentei şefe dar şi un depozit.

Pe lângă documente, procurorii au ridicat şi un panou care era expus la intrarea în secţie. Pe el era scris un citat din Gheorghe Burnei: „Ortopedia pediatrică este ştiinţă, artă şi predicţie!”

La spital au venit pentru a-l susţine pe medic o adolescentă şi mama ei. Fetiţa, care avea scolioză, a fost operată în luna martie de Gheorghe Burnei.

Pentru a-i îndrepta coloana, medicul i-a introdus o tijă fetei.

Femeia susţine că a plătit în jur de 1.000, 2.000 de euro.

Doctorul este cercetat acum pentru luare de mită şi a fost plasat în arest la domiciliu. De aceea, conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie i-a suspendat temporar contractul de muncă. El preda şi era unul din cei cinci prodecani ai Facultăţii de Medicină.