Schimbări radicale în PSD. Şerban Nicolae a pierdut toate funcţiile pe care le deţinea la Senat, iar Nicolae Bacalbașa a fost suspendat din partid pentru şase luni

DISTRIBUIȚI

Schimbări radicale în PSD, după scandalul privind legea graţierii şi a scenelor obscene petrecute în şedinţă de plen. Şerban Nicolae a pierdut toate funcţiile pe care le deţinea la Senat, iar Nicolae Bacalbaşa, deputatul social-democrat care ieri a făcut gesturi obscene şi a adus injurii unor colegi, a fost suspendat din partid pentru şase luni. Decizia a fost anunţată de şeful PSD, Liviu Dragnea. Mai mult, el a anunţat că în momentul de faţă se mai gândeşte dacă legea graţierii mai este sau nu oportună.

Şerban Nicolae a fost amendat pentru că a depus mai multe modificări care prevedeau graţierea corupţilor. Acesta şi-a pierdut funcţia de lider al grupului senatorial PSD, dar şi funcţia de preşedinte al Comisiei Juridice de la Senat.

Şerban Nicolae consideră că decizia membrilor partidului este neîntemeiată.

În urmă cu o săptămnă, împreună cu fostul şef de stat Traian Băsescu, Şerban Nicolae a depus mai multe amendamente la legea graţierii, în Comisia Juridică. Schimbările îi scăpau de problemele penale pe politicienii corupţi.

Locul lui Serban Nicolae la şefia grupului senatorial PSD a fost luat de Mihai Fifor. Aceasta a mai ocupat respectiva funcţie.

Tot în şedinţa PSD de astăzi s-a decis ca deputatul Nicolae Bacalbaşa să fie suspendat din partid pentru o perioadă de şase luni.

Decizia vine după ce ieri, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, Nicolae Bacalbaşa a făcut gesturi obscene şi le-a vorbit urât colegilor săi.