Schimbări importante în dosarul grădiniţei groazei. Imaginile în care educatoarele îi lovesc şi îi agresează pe copii au fost acceptate ca probă

DISTRIBUIȚI

S-au făcut schimbări importante în dosarul grădiniţei groazei, de la Constanţa! Imaginile în care educatoarele îi lovesc şi îi agresează pe copii au fost acceptate ca probă, de noul judecător, iar în scurt timp ele urmează să fie verificate de specialiştii de la Institutul de Expertizare Criminalistică de la Bucureşti. Asta deşi fostul magistrat a refuzat să le ia în calcul pentru un eventual verdict. În aceste condiţii, părinţii cred că minorii nu vor mai fi nevoiţi să meargă în faţa instanţei pentru a fi audiaţi.

Aceste imagini au ajuns şi pe masa primului magistrat care a instrumentat dosarul la Judecătoria Constanţa. Nu au fost suficiente pentru ca el să poată trage o concluzie, drept pentru care a cerut insistent audierea minorilor în sala de judecată. Ca sa evite o nouă traumă pentru copiii lor, părinţii au cerut judecătorului expertizarea şi vizionarea imaginilor brute  –  adică peste 100 de ore de înregistrări. Magistratul a refuzat, aşa că s-a cerut schimbarea lui. Noul judecător a admis cererea.

Chiar şi aşa, avocaţii educatoarelor continuă să susţină că imaginile depuse iniţial la dosarul de cercetare penală ar fi fost montate în aşa fel încât să dea impresia că faptele s-ar fi produs în mod repetat.

Următorul termen în proces a fost stabilit pentru 26 ianuarie 2017.