Schimbăm acum registrul şi vă spunem că vremea cumplită anunţată încă de ieri de meteorologi a făcut din nefericire prima victimă! Un bărbat aflat pe un traseu din Masivul Bucegi a intrat în comă şi, până să ajungă salvamontiştii la el, a murit

DISTRIBUIȚI

Schimbăm acum registrul şi vă spunem  că vremea cumplită anunţată încă de ieri de meteorologi a făcut din nefericire prima victimă! Un bărbat aflat pe un traseu din Masivul Bucegi a intrat în comă şi, până să ajungă salvamontiştii la el, a murit. Omul este acum coborât de pe munte de echipele de salvare.

Pe Platoul Bucegilor, la Postăvaru şi pe Transfăgărăşan a nins atât de mult în ultimele ore, încât s-a format un strat de zăpadă ce depăşeşte în unele zone şi o jumătate de metru. Dar, chiar dacă pare tentant, să ştiţi că nu e bine să plecaţi în drumeţii. Salvamontiştii ne sfătuiesc totuşi să evităm traseele de altitudine, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Un bărbat de 50 de ani a ignorat însă toate avertizările şi s-a aventurat pe traseul Jepii Mici, din apropierea staţiunii Buşteni.

În Bucegi ninge în continuare, iar vântul puternic ce depăşeşte 90 de kilometri pe oră viscoleşte zăpada şi o troieneşte.

Termometrele arată -5 grade celsius. Pe Transfăgărăşan, drumarii au scos utilajele pentru deszăpezire, aşa încât să nu se formeze blocaje.